logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONGJULKAISUJA


unettHallenberg, Helena: Levollinen yö. Kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon.
Helsinki: Bazar Kustannus Oy 2022, 144 s. (ilmestyy tammikuussa 2022). 

Unella on kokonaisvaltainen vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Unettomuus kuitenkin piinaa yhä useampia. Mieli pyörii levottomana eikä asetu rauhaan. Kiinalaiset ovat kehittäneet unettomuuden hoitoon luonnonmukaisia hoitotapoja jo satojen vuosien ajan. Keskeistä on mielen rauhoittaminen, joka alkaa rentouttamalla keho, jolloin hengityskin virtaa vapaasti. Kirja esittelee Kiinassa käytettyjä hoitokeinoja: liikkeitä, itsehierontaa, hengitys-, rentoutumis- ja mielikuvaharjoituksia sekä ruokavalion merkitystä. Taustaksi kerrotaan lääketieteen uusimpia näkemyksiä unettomuudesta ja peilataan niitä kiinalaisiin käsityksiin. Harjoitukset sopivat paitsi aikuisten unettomuuden hoitoon, myös yleisesti tyynnyttämään rauhatonta mieltä. Jokainen voi kotioloissa alkaa soveltaa näitä helppoja ohjeita.

Ennakkotilauksia voi tehdä jo nyt kustantaja Bazarin verkkokaupasta: tästä
AQG2Hallenberg, Helena: Aivo-qigong 2. Lisää harjoituksia mielesi terveydeksi.
Helsinki: Bazar Kustannus Oy 2022,119 s. (ilmestyy tammikuussa 2022). 

Jokainen toivoo, että aivot toimisivat hyvin elämän loppuun asti. Aivo-qigong® 2, lisää harjoituksia mielesi terveydeksi on jatkoa teokselle Aivo-qigong, harjoita mielesi toimintaa ja terveyttä (2020). Nyt esitellään taso 2, eli 20 uutta harjoitusta, jotka sopivat edelliset omaksuneille, joten perusasioita ei kerrata. Harjoitukset sisältävät edellisten tapaan koko kehoa aktivoivia seisten tehtäviä liikkeitä, akupisteiden hierontaa ja mielen keskittämistä. Lisäksi kerrotaan liikkeiden nimien symboliikasta sekä siitä, miten 1. ja 2. tason sarjat voi yhdistää. Kirja tukee sekä ryhmässä että yksin harjoittelevaa.

Ennakkotilauksia voi tehdä jo nyt kirjakaupoista ja mm. kustantaja Bazarin verkkokaupasta:  tästä.
AQG  Hallenberg, Helena: Aivo-qigong. Harjoita mielesi toimintaa ja terveyttä.
 Helsinki: Bazar Kustannus Oy 2020. 118 s.

Lempeä keskittynyt  liikunta on tutkitusti paras aivojen huoltaja.
Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä  aivo-qigong® -menetelmä perustuu vanhaan kiinalaiseen terveydenhoitoon ja Hallenbergin 30-vuotiseen kokemukseen. Aivo-qigong® sisältää koko kehoa aktivoivia seisten tehtäviä  liikkeitä ja akupisteiden hierontaa. Niillä voidaan  parantaa aivojen verenkiertoa ja hapensaantia, vahvistaa kehon koordinaatiota, tyynnyttää  mieltä sekä laskea stressitasoa ja verenpainetta. Kirja esittelee menetelmän 1. tason kaikki 20 harjoitusta, joita voi tehdä joko ryhmässä tai yksin. Kirja kertoo myös menetelmän taustoista sekä perinteisen kiinalaisen hoitoperinteen että lääketieteen näkökulmista.

Saatavana kirjakaupoista ja mm. kustantaja Bazarin verkkokaupasta.
parempaa kohti   Hallenberg, Helena: Parempaa kohti. Voi hyvin sairaudesta huolimatta.
   
Helsinki: Kirjapaja 2018. 171 s.

   Terveyden menetys on aina kriisi.Usein sairaana ei ole vain keho, vaan parannettavaa on
   muillakin elämänalueilla. Sairaus voi olla haaste, joka kutsuu muutokseen. Kirja opastaa,
   miten voi selviytyä muutoksesta, uudistaa asennoitumistaan ja kulkea kohti parempaa.
   Kirjan tehtävät  johdattelevat pohtimaan kehon ja mielen tilaa ja auttavat eteenpäin. Teos
   laajeneekin oppaaksi siihen, miten voi elää merkityksellistä elämää.

   Saatavana kirjakaupoista ja mm.
https://lkkp.kauppakv.fi/sivu/tuote/parempaa-kohti/2167856LUKIJAPALAUTETTA TEKIJÄLLE:

Olen nyt lukenut hitaasti uutta kirjaasi ja samalla vastannut Pohdittavaa-osien kysymyksiin. Kirjasi on siis työvälineeni parempaa kohti. Tekstisi on sujuvaa, asiantuntevaa ja siinä kulkee mukana omakohtainen kokemus, sitä yksinkertaisesti on tosi mukava lukea. Lisääntyvä tyyneys ja hyväksyminen omalla pyhiinvaellusmatkallani on saanut minut rauhalliseen tilaan kirjasi ensimmäisten sivujen myötä. Kiitos.”

"Kirja sopii kyllä terveellekin, joka laiminlyö omasta terveydestään huolehtimista. On hyvä pysähtyä tarkistamaan missä tilassa on. Kirja on sujuvasti kirjoitettu ja kauniisti taitettu, synteesi monenlaisista aineksista joita yhdistää tervehtymisen näkökulma. Kiitos että olet vetänyt asioita yhteen ja jaat havainnot lukijan kanssa."Hierontakansi

   Hallenberg, Helena: Kiinalainen itsehieronta.
   Helsinki: Helena Hallenberg
(Valopaino) 2014. 137 s. 

   Kiinalaisella itsehieronnalla voit saada itsellesi rennon ja virkistyneen olon. Opit omin
   käsin käsittelemään kehoa ja akupisteitä turvallisesti mm. hangaten, sivellen, painellen
   ja taputellen. Huomaat hieronnan vaikutukset verenkiertoon, lihasjännityksiin,
   ruoansulatukseen ja unen laatuun. Tuinaksi kutsuttua hierontaa on Kiinassa
   harjoitettu jo
ennen ajanlaskumme alkua ja se on osa perinteistä kiinalaista
   terveydenhoitoa.

 

   Loppuunmyyty. Saatavana tällä hetkellä vain kirjastoista. Lisätiedot tästä.
ruokakulttuuri islamin maissaHallenberg, Helena & Perho, Irmeli: Ruokakulttuuri islamin maissa.
Helsinki: Gaudeamus, 2010. 471 s.

VUODEN TIEDEKIRJA -PALKINTO VUONNA 2010.

Ruoka- ja nautintoaineiden kulttuurihistoriaa islamin maissa profeetta Muhammadista nykypäivään. Teos kuvaa yksinkertaisen beduiinien ruokakulttuurin kehittymistä hienostuneeksi kulinarismiksi. Se valottaa kulttuurien välisiä yhteyksiä ja avaa näkymiä laajaan ruokakulttuuriin, jonka kautta Suomeenkin ovat tulleet mm. kahvi, kebab ja kaalikääryleet.  Myös Suomen muslimien kuten tataarien, kurdien ja somalien ruokakulttuuria esitellään. Liitteenä kokoelma reseptejä Marokosta Kiinaan.

Saatavana mm. http://www.gaudeamus.fi/
ja http://www.akateeminen.com/VUODEN TIEDEKIRJA -PALKINTO VUONNA 2010. 
PALKINTORAADIN PERUSTELUJA MM:
"---teoksessa nostetaan oivaltavalla tavalla esiin maailman toiseksi suurimman uskontokunnan historian, kulttuurin ja yhteiskunnalliset olot nimenomaan sen ruokakulttuurin kautta."

"---  teos toimii samalla erinomaisena johdantona uudenaikaiseen maailmanhistoriaan (niin sanottu Global History) ja kasvattaa lukijassa niin kunnioitusta kuin uteliaisuutta islamilaista kulttuuria ja maailmankatsomusta kohtaan. "

"--- Samalla sitä leimaa tieteellisen populaariteoksen monta keskeistä hyvettä. Teos on selkeästi jäsennetty, sen kieli suoraviivaista, mutta silti notkeaa, ja mikä mukavinta, myös sen taitto runsaine kuvituksineen on harvinaista herkkua!"
http://www.tsv.fi/vtk/index.htm
 


Elämän porttiHallenberg, Helena: Elämän portti. Qigong-terveysharjoitukset.
Helsinki: Helena Hallenberg
(Valopaino) 2014. (1. painos Juutiprint 2009.) 297 s.


Teos esittelee ensimmäistä kertaa kattavasti suomeksi qigongin historiaa, kehitystä ja teoriaa sekä sitä miten qigong liittyy osaksi kiinalaista kiinalaista ajatusmaailmaa ja terveyden periaatteita.  Muita aiheita mm. qigongin monimuotoisuus ja osa-alueet, qigongin käytännön harjoittelun periaatteet, mitä qi on ja miten sitä käytetään itsehoidossa ja parantamisessa, qigongin vaikutukset terveyteen ja qigong länsimailla.

Loppuunmyyty. Saatavana tällä hetkellä vain kirjastoista. Lisätiedot  tästä
heijastuksia valossaHallenberg, Helena & Perho, Irmeli: Heijastuksia valosta – mystikkojen islam
Palmenia. Helsinki:
Gaudeamus 2008, 277 s. (1. painos Yliopistopaino 1992).

Jumalan ja ihmisen yhteyteen kaipaavat suufit ovat kirjoituksissaan 700-luvulta asti käsitelleet mm. Jumalaa, rakkautta, tekopyhyyttä, askeesia, suhtautumista valtaan, vastoinkäymisiin ja kuolemaan. Ensimmäinen arabiasta suomeksi käännetty kokoelma islamin suufimystikkojen ajatuksia nyt uutena painoksena. Myös katsaus suufilaisuuden historiaan.  2. uudistettu painos.

Saatavana mm. http://www.gaudeamus.fi/
ja http://www.akateeminen.com/  
        
 

elinvoimaaHallenberg, Helena: Elinvoimaa kiinalaisittain, opas terveyden ylläpitoon.
Helsinki: Tammi 2002, 197 s.

Kirjakauppa Era Novan kirjaesittelystä:
”Kirja johdattaa kaikenikäiset ja -kuntoiset pitämään itse yllä kehonsa tasapainoa: yksinkertaisia hengitysharjoituksia, liikkeitä ja itsehierontamenetelmiä. Kirja sisältää myös johdannon kiinalaisen terveydenhoidon peruskäsitteisiin, energiakanaviin ja tärkeimpiin akupisteisiin. Hieno teos!”

Harjoitukset tehdään keskittyneesti ja pehmeästi hiljaisuudessa ja sopivat siten erityisen hyvin rentouttamaan hälyn ja kiireen täyttämää ihmistä. Jokainen harjoitus selostetaan yksityiskohtaisesti, niin että sen voi tehdä ilman opettajaa.
LOPPUUNMYYTY,  UUTTA PAINOSTA EI OLE TULOSSA. KYSY KIRJASTOISTA JA ANTIKVARIAATEISTA.


apteekkiHallenberg, Helena: Apteekki keittiössä, ruokavalio kiinalaisessa terveydenhoidossa. Helsinki: Tammi 2004, 235 s.

Kiinassa monia ruoka-aineita käytetään lääkkeinä, ja ravintoterapia on tärkeä osa perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Ravinnon tulee pitää ihmisessä toimivat energiat tasapainossa. Kirjassa esitellään Kiinan ruokakulttuuria ja eri ruoka- aineiden käyttöä, ruualla parantamisen historiaa, mitkä ovat ruuan viisi makua ja ruokien lampöominaisuudet, ja miten mm. ikä ja vuodenaika vaikuttavat ruoka-aineiden valintaan. Mukana esimerkkejä sairauden hoidosta. Kirjan pohjalta voi laatia terveellisen ruokavalion tarpeisiinsa.
LOPPUUNMYYTY,  UUTTA PAINOSTA EI OLE TULOSSA. KYSY KIRJASTOISTA JA ANTIKVARIAATEISTA.
 
”Hallenberg onnistuu kuitenkin kirjassaan selvittämään monimutkaiselta vaikuttavan ajatusmaailman taustoja ja logiikkaa. Tärkeintä on pyrkimys tasapainoon --- Islamilaiseen maailmaan perehtynyt Hallenberg kirjoittaa värikkäästi, mutta konstailemattomasti.” Inkeri Koskelan arvio kirjasta Helsingin Sanomissa 29.11.2004 (”Ruoka parantajana”)

Julkaistu myös äänikirjana, lukija Ursula Uotinen, 6 c-kasettia, 8 h 45 min. Celia, Näkövammaisten kirjasto, 114244. Helsinki 2004.
 

Hallenberg, Helena: Tangping (Washing Cans) and Self-defence — Muslim Martial Arts in China.
Journal of Muslim Minority Affairs, Vol. 22, No 1, 2002 (149-175).

Artikkeli käsittelee vähän tunnettua aihetta, Kiinan hui-muslimien kamppailutaitoja. The article deals with a less known topic: the martial arts of the Hui Muslims in China.


 

islamin porteillaAllahwerdi, Helena & Hallenberg, Helena: Islamin porteilla.
Helsinki: Kirjayhtymä / Tammi 1992 (uusia painoksia otettu), 270 s.


TIETO-FINLANDIA -KUNNIAMAININTA VUONNA 1993.

Ensimmäinen suomalaisin voimin kirjoitettu yleisteos islamilaisesta kulttuurista ja sen monimuotoisuudesta. Aiheina mm. uskonto, historia, laki, kirjallisuus, populaarikulttuuri, idän ja lännen suhteet.

LOPPUUNMYYTY,  UUTTA PAINOSTA EI OLE TULOSSA. KYSY KIRJASTOISTA JA ANTIKVARIAATEISTA


saint inventedHallenberg, Helena: Ibrahim al-Dasuqi  (1255-1296) - A Saint Invented.
Annales academiae scientiarum Fennicae, Humaniora 333. The Finnish Academy of Science and Letters 2005, 293 p.


The story of a 13th century Egyptian Sufi made into a saint who is still alive today. Miten 1200-luvun suufista tuli Egyptin kansallispyhimys joka elää yhä tänään.
Saatavana / available at: Tiedekirja, Kirkkokatu 14, 00170 Helsinki, http://www.tiedekirja.fi ja http://www.akateeminen.com/

 


 

arabiaaHallenberg, Helena & Perho, Irmeli: Arabiaa vasta-alkajille – seesam aukene!
Helsinki: Yliopistopaino (ens. painos 1983, sen jälkeen
useita uusintapainoksia), 320 s.


Ensimmäinen suomenkielinen arabian alkeisoppikirja, jota ovat opiskelleet jo useat opiskelijapolvet. Nykyarabian kirjakielen peruskielioppi ja noin 1000 keskeistä sanaa. Saatavana myös oheisäänite sekä Aune Hovin Arabian kielen käyttöharjoituksia (Yliopistopaino 1993, 177 s.). Saatavana mm. http://www.akateeminen.com/ ja http://www.suomalainen.com/sk/
© Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net