logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2018Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Kursseja myös tilauksesta yksityisille ryhmille ja yrityksille. 


HUHTIKUU 2018

 

 

QIGONG-VIIKKOHARJOITUKSET
Torstaisin 5.4.-3.5. klo 17.15-18.45 

Helsinki: Studio Sfinksi, Yrittäjätalo, Työpajankatu 10 A, 4. krs (Kalasatama)

 

Qigong-viikkoharjoituksissa opetellaan pienimuotoisia venytteleviä harjoituksia ja itsehierontaa, joilla vahvistetaan sisäelimiä ja vastustuskykyä. Voit kokea ryhmän kannattelevan energian samalla kun keskityt omaan harjoitteluusi. Sopii niin qigongia harjoittaneille kuin sitä vasta aloittaville. Päälle mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Salilla on makuualustat Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:
Voit osallistua milloin haluat ilmoittautumalla etukäteen tekstiviestillä vaikka samana päivänä: Helena Hallenberg, 040 5917895. Kertamaksu 15 e käteisellä paikan päällä.TOUKOKUU 2018QIGONG-KESÄHARJOITUKSET
Torstaisin 17.5.-14.6. klo 17.15-18.30,
yht. 5 kertaa
Helsinki: Studio Sfinksi, Yrittäjätalo, Työpajankatu 10 A, 4. krs (Kalasatama)

 

Qigong-viikkoharjoituksissa tehdään keveitä venytteleviä harjoituksia, joilla avataan kehoa ja mieltä vastaanottamaan kesä. Voit kokea ryhmän kannattelevan energian samalla kun keskityt omaan harjoitteluusi. Päälle mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Kertailemme keväällä opittua, mutta mukaan voi tulla myös qigongiin vasta tutustuva. Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 70 e, viimeistään 3.5. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.


KESÄKUU 2018

 

PIDÄ HUOLTA AIVOISTASI
Maan
antai 11.6. klo 9.00-16.00
Helsinki: Kirkkokatu 6 (Tieteiden talo)

Arjessamme kuormittuu etenkin aivokehityksemme nuorin kerros eli otsalohkon aivokuori. Kiinalaisessa terveydenhoitoperinteessä on kehitetty harjoituksia, joilla aivojen muutkin alueet aktivoituvat, jolloin verenkierto kaikilla aivoalueilla vilkastuu. Siten aivojen hapensaanti paranee ja ne saavat uutta virtaa. Harjoituksilla parannetaan myös koordinaatiota ja tasapainoa. Aivoja stimuloiva hieronta ja mielikuvaharjoitukset kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.  Kurssi sisältää:
- aivojen eri alueita aktivoivia helppoja liike- ja hengitysharjoituksia
- aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä
- meditaatioharjoituksia eli hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia
- pieniä tietoiskuja aivoista

Mukaan liikkumiseen sopivat, kiristämättömät vaatteet (myös lämmintä päällepantavaa rentoutumisharjoituksiin), liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (ei paljain jaloin), makuualusta sekä tarpeen mukaan pieni istumatyyny, kevyttä evästä ja juotavaa. Sopii kaikille,  joita kiinnostaa oppia hoitamaan omaa aivoterveyttään. Ennakkotietoja ei tarvita.

Järjestäjä: Helsingin seudun kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 150 e, viimeistään 1.6.,
ilmoittaudu tästä
Lisätietoa: Helena Hallenberg, 040-5917895, huomen@kolumbus.fi
HEINÄKUU 2018QIGONG (CHI KUNG)

Maanantai-lauantai 9.-14.7. (8.7. ja 15.7. matkapäiviä)

Viro: Kuressaari, Saarenmaa

Opit qigongin  liike-, hengitys-ja rentoutumisharjoituksia, joilla voit hoitaa terveyttäsi ja lisätä koko kehon rentoutta ja elinvoimaa. Tuloksena on virkistynyt ja tasapainoinen olo niin kehossa kuin mielessäkin. Kurssi sopii kaikille qigongista kiinnostuneille tasosta riippumatta. Harjoittelemme pääosin ryhmässä, jossa kouluttaja ohjaa myös yksilöllisesti kunkin tarpeiden mukaan. Pääpaino on harjoitusten tekemisessä ja kokemisessa, mutta kurssilla tutustutaan myös qigongin taustaan ja vaikutuksiin. 

Kurssiin kuuluu yksi kylpylävierailu ja yksi retki, jossa käymme Pangan näköalapaikalla tekemässä hengitysharjoituksia. Aikaa jää myös omaan lepoon ja virkistäytymiseen. 

Järjestäjä: Ilmoittautumis-, matka- ja majoitusjärjestelyistä vastaa OÜ KS Koolitus.
Ilmoittautuminen ja maksu: 420 e 
(sisältää mainitun opetuksen ja ohjelman) 8.6. mennessä  www.kurssille.com. (hyvinvointi).AVAA AISTISI

Maanantai-lauantai 16.-21.7. (15.7. ja 22.7. matkapäiviä)

Viro: Kuressaari, Saarenmaa

 
Avaa aistisi ja koe maailma ja itsesi uudella tavalla. 
Teemme vanhoja kiinalaisia qigong-liikeharjoituksia, hengitys- ja keskittymisharjoituksia ja  tunnustelemme, millaisia havaintoja saamme näkö-, kuulo-, tunto-, haju- ja makuaistiemme kautta. Kehon ja aistien kautta sisäisen ja ulkoisen välille syntyy yhteys ja mahdollisuus sisäisen tasapainon löytämiseen. Uusia näkökulmia avautuu. Kirjoitamme havaintojamme muistiin koko kurssin ajan pitämällä kurssipäiväkirjaa.


Tule mukaan uteliain mielin. Sinun ei tarvitse osata eikä suorittaa mitään. 
Jokainen tekee omaa matkaansa itsenäisesti ohjaajan ja ryhmän kannattelemana, mutta kurssilla myös jaetaan kokemuksia luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Kurssiin kuuluu yksi hajuaistia avaava saippuatyöpaja sekä yksi rentouttava kylpylävierailu. Mahdollisuus nauttia Kuressaaren oopperapäivistä: torstaina Shanghain oopperan esittämä Bizet’n Carmen sekä perjantaina tanssiesitys. Liput on varattava itse (eivät kuulu kurssihintaan), https://www.saaremaaopera.com/

Järjestäjä: Ilmoittautumis-, matka- ja majoitusjärjestelyistä vastaa OÜ KS Koolitus.
Ilmoittautuminen ja maksu: 420 e (sisältää mainitun opetuksen ja ohjelman)
15.6. mennessä  www.kurssille.com. (hyvinvointi).ELOKUU 2018


KIINALAISTA HYVINVOINTIA JA SUOMALAISIA YRTTEJÄ

Maanantai-keskiviikko 6.-8.8. (kurssi alkaa ma klo 17.30 ja päättyy ke klo 12.30 lounaaseen)

Hämeenkyrö: Frantsilan Hyvän olon keskus, Kyröspohjantie 320

Tule kokemaan rento ja virtaava olo ja hakemaan virikkeitä hyvään oloon. Tutustut perinteisiin kiinalaisiin itsehoitomenetelmiin, joilla edistät kehon liikkuvuutta, verenkiertoa, ruoansulatusta ja unen laatua. Pehmeät venyttelevät liikkeet ja helppo itsehieronta auttavat kehoa avautumaan ja rentoutumaan ja energiaa virtaamaan vapaasti. Lisäksi saat tietoa kiinalaisen terveydenhoidon perusajatuksista. Etukäteisvalmiuksia ei tarvita, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Harjoitusten lomassa voit nauttia kauniista kesäisestä luonnosta, terveellisestä kasvisruoasta ja yrttisaunan lämmöstä. Voit tilata itsellesi myös hemmotteluhoitoja, ks. Katso frantsila-spa.

Kouluttajana Helena Hallenberg, lisäksi Frantsilan yrttitilan perustaja Virpi Raipala-Cormier kertoo, miten suomalaisia yrttejä voi käyttää terveyden tukena kiinalaisin periaattein.

Järjestäjä: Frantsilan Hyvän olon keskus
Ilmoittautuminen ja hinta: 250 e (sisältää opetuksen, majoituksen ryhmähuoneessa, ruokailut, yrttisaunan ja hyvän olon). Voit kysellä myös 1h ja 2h huoneita lisähintaan. Ilmoittautuminen
6.7. mennessä kurssikalenterin kaavakkeen kautta 
http://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/fi/KURSSIT.htmlSYYSKUU 2018 QIGONG-VIIKKOHARJOITUKSET
Torstaisin 6.9.-13.12. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 18.10. eikä 6.12.)
Helsinki: Studio Manipura, Salomoninkatu 19 (Kamppi)

Qigong-viikkoharjoituksissa ylläpidät ja kartutat taitojasi ja voit kokea ryhmän kannattelevan energian samalla kun  keskityt omaan harjoitteluusi. Voit levätä ja virkistyä rentoutumisharjoituksissa. Mukaan oma makuualusta, mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Sopii etenkin qigongia aiemmin harrastaneille, mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita. Lue maksu- ym. OHJEET.

 

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 208 e, viimeistään 27.8. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi


MARRASKUU 2018

TAOLAISTA ELINVOIMAA JA MIELENRAUHAA
Perjantai-sunnuntai 9.-11.11. (kurssi alkaa pe klo 17.30 ja päättyy su klo 12.30 lounaaseen)
Hämeenkyrö: Frantsilan Hyvän olon keskus, Kyröspohjantie 320

Elinvoiman ja mielentyyneyden salaisuus kiehtoi Kiinan taolaisia jo 2000 vuotta sitten. Kurssilla tutustutaan muinaisten taolaisten oppineiden ja lääkärien kehittämiin harjoituksiin, joista osa on vasta hiljattain julkaistu. Tavoitteena on löytää lempeitä tapoja hoitaa omaa kehoa ja mieltä ja kokea hyvää oloa. 

Kurssilla keskitytään erityisesti sisäisen voiman ja rauhan löytämiseen pehmeiden liikkeiden, hengitys- ja rentoutumisharjoitusten sekä meditaation kautta. Mieli asettuu aloilleen, kun se tyhjenee kaikesta turhasta. Etukäteisvalmiuksia ei tarvita, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Samalla voit nauttia tunnelmallisesta maalaisympäristöstä ja helliä itseäsi maittavalla kasvisruoalla ja yrttisaunan lämmöllä. Voit tilata itsellesi myös hemmotteluhoitoja (tilattava n. 1 kk aiemmin). Katso frantsila-spa.

 Ota mukaan liinavaatteet ja saunapyyhe tai vuokraa ne hintaan 16€.  Ota lisäksi mukaan liikkumiseen sopivat, kiristämättömät vaatteet (myös lämmintä päällepantavaa rentoutumisharjoituksiin), liukumattomat sisäjumppatossut (ei paljain jaloin), tarpeen mukaan pieni istumatyyny sekä ulkoiluvarusteet. 

Järjestäjä: Frantsilan Hyvän olon keskus
Ilmoittautuminen ja hinta: 250 e (sisältää opetuksen, majoituksen ryhmähuoneessa, ruokailut, yrttisaunan ja hyvän olon). Voit kysellä myös 1h ja 2h huoneita lisähintaan. Ilmoittautuminen kurssikalenterin kaavakkeen kautta 12.10. mennessä
http://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/fi/KURSSIT.htm
Kun olet ilmoittautunut, lähetämme sinulle laskun. Ilmoita mahdollisesta erikoisruokavaliosta varauksen yhteydessä. Ruoka-allergiat ja muut tiedustelut: aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi tai 040 591 8742. Peruutusohjeet löydät Frantsilan kurssikalenterin etusivulta yllä olevasta osoitteesta.© Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net