logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2018Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Kursseja myös tilauksesta yksityisille ryhmille ja yrityksille. 


KURSSIT 2019
TAMMIKUU 2019QIGONG-VIIKKOHARJOITUKSET  
Torstaisin 10.1.- 28.3. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 21.2., talviloma), yht. 11 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Qigong-viikkoharjoituksissa ylläpidät ja kartutat taitojasi ja voit kokea ryhmän kannattelevan energian samalla kun  keskityt omaan harjoitteluusi. Voit levätä ja virkistyä rentoutumisharjoituksissa. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Tarkoitettu qigongia aiemmin harrastaneille, koska kertaamme ennen opittua. Kertailemme 18 liikkeen taiji-qigongia ja lingyuangongia ja teemme niitä täydentäviä harjoituksia. Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:
Kokeilukerta 20 e paikan päällä (mahdollisuus osallistua kerran), ilmoita etukäteen: Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Koko kurssi 176 e, ilmoittaudu huomen@kolumbus.fi (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi, vielä muutama paikka jäljellä).
HELMIKUU 2019

LISÄÄ ELINVOIMAA KIINALAISITTAIN

Lauantai 9.2. klo 10-14.30
Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8,  liikuntatila 104

Hauskoja, virkistäviä harjoituksia, jotka tuovat elinvoimaa ja iloa. Matkimme mm. eri eläimiä venyttelevin liikkein. Harjoitukset nojaavat kiinalaisten qigong-terveysharjoitusten perinteeseen ja niitä tehdään tilassa liikkuen, seisten ja istuen. Etsimme myös rentoutta, sillä vain rennossa kehossa ja mielessä on tilaa ilolle. Ei vaadi huippukuntoa. Mukaan rennot ja lämpimät vaatteet ja liukumattomat sisätossut tai jarrusukat.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu:
42 e, Helsingin aikuisopisto:
www.helao.fi
MAALISKUU 2019


QIGONG-VENYTTELY JA ITSEHIERONTA
Lauantai 2.3. klo 10-14.30

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8,  liikuntatila 104

Vanha kiinalainen venyttely tapahtuu sekä lempeiden liikkeiden kautta että staattisesti. Se  yhdessä itsehieronnan kanssa auttaa kehoa avautumaan ja energiaa virtaamaan vapaasti. Hyvää tekevä  vaikutus ulottuu mieleen asti. Sopii etenkin qigongia aiemmin harrastaneille, mutta myös muille, joita oma terveys kiinnostaa. Ei vaadi huippukuntoa. Mukaan rennot ja lämpimät vaatteet ja liukumattomat sisätossut tai jarrusukat.

Järjestäjä
: Helsingin aikuisopisto 

Ilmoittautuminen ja maksu: 42 e, Helsingin aikuisopisto: www.helao.fi 


KIINALAISET ILTAPÄIVÄT
Torstaisin 7.3.-28.3.
klo 15.00-16.15 , yht. 4 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Lempeitä kiinalaisia terveysharjoituksia, joita Kiinassa tehdään aamuisin puistossa. Pehmeät ja helpot liikkeet ovat turvallisia nivelille eivätkä juuri hengästytä tai hikoiluta. Liikkeitä tehdään seisten ja istuen ja aina oman kunnon mukaan. Rentoutumis- ja hengitysharjoituksissa makaamme alustalla, joten lattialle ja sieltä ylös olisi päästävä omin voimin. Sopii kaikille rauhallista liikuntaa kaipaaville, erityisesti senioreille. Ei edellytä ennakkotietoja.  Mukaan oma makuualusta, ylle joustavat vaatteet ja liukumattomat sisätossut.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 60 e, ilmoittaudu viimeistään 20.2. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.YKSILÖLLISEN QIGONG-OHJAUKSEN PÄIVÄ
Lauantai 9.3. klo 10.30-15.30

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Päivä on tarkoitettu qigongia jo  joitakin vuosia säännöllisesti harrastaneille. Päivän aikana syvennetään ymmärtämystä liikkeiden suorittamisesta, omasta kehosta ja hengityksestä ja opitaan uutta. Keskustelua omista kokemuksista, mahdollisuus saada yksilöllistä ohjausta omaan harjoitteluun. Lounastauko omin eväin. Mukaan oma makuualusta, päälle joustavat vaatteet ja liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 72 e, ilmoittaudu viimeistään 25.2. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.HILJAISTA KEHON JA MIELEN RUKOUSTA (täynnä)
Perjantai-sunnuntai 22.-24.3.
(lähtö Tikkurilasta pe klo 16, retriitti alkaa pe klo 18 ja päättyy su n. klo 14)
Salo: Bergvikin kartano,
Bergvikintie 43, 25110 Kruusila

Paaston ajan retriitissä syvennymme sisäiseen hiljaisuuteen lepäämällä yhteisissä rukoushetkissä ja lempeissä kehoharjoituksissa.  Aikaa omaan lepoon ja ulkoiluun. Kokonaisvaltainen rukous johdattaa kohti pääsiäistä ja rakentaa lepoa ja mielenrauhaa. Hiljaisuuden retriitti on avoin kaikille. Jos et ole aiemmin ollut hiljaisuuden retriitissä, tietoa saat Hiljaisuuden ystävät r.y.:n sivuilta www.hiljaisuudenystävät.fi ja Vantaan seurakuntien sivuilta  http://www.vantaanseurakunnat.fi/tutki-uskoa/retriitit

Ohjaajina pastori Tiina Palmu ja retriitinohjaaja Helena Hallenberg.

Järjestäjä: Vantaan seurakunnat
Ilmoittautuminen ja maksu:
160 e (sisältää retriittiohjelman, majoituksen, täysihoidon ja kuljetuksen) tästä
Lisätietoja:  tiina.palmu@evl.fi ja laura.sydanmaanlakka@evl.fi

HUHTIKUU 2019


AIVO-QIGONG® –harjoitukset (taso 1)  (enää pari paikkaa jäljellä)
Torstaisin 4.4.-16.5. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 18.4., kiirastorstai), yht. 6 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.  Aloitamme tasolta 1, joka ei edellytä ennakkotietoja, mutta sopii myös qigongia harjoittaville  tai siihen aiemmin tutustuneille. Edellyttää kohtalaista peruskuntoa. HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  104 e, ilmoittaudu viimeistään 20.3. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.
HUOM. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.HEINÄKUU 2019


HOIDA ITSEÄSI KIINALAISITTAIN

Sunnuntai-sunnuntai 30.6.-7.7.

Viro: Haapsalu

Koe hyvää oloa ja saa virikkeitä itsesi hoitamiseen.Kiinalaisilla qigong-terveysharjoituksilla voidaan parantaa nivelten liikkuvuutta, verenkiertoa ja unen laatua, lisätä vastustuskykyä ja elinvoimaa, rentouttaa mieltä ja kokea hyvää oloa. Harjoitukset purkavat kehon ja mielen jännityksiä ja sopivat hyvin stressaantuneille ja uupuneille. Ne ovat ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa.

Opit qigongin pehmeitä liikkeitä, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä oman kehon hoitamista itsehieronnalla. Lyhyet tietoiskut ja keskustelut tutustuttavat sinut näiden yli 3 000 vuotta vanhojen menetelmien taustaan ja vaikutuksiin. Pienenä syventymiskohteena on vatsan ja suoliston hyvinvointi ja sen vaikutus kokonaisterveyteemme. Ennakkotietoja ei tarvita, ja lempeät harjoitukset sopivat kaikenkuntoisille.

Haapsalu tarjoaa rauhalliset puitteet ulkoliikuntaan ja uintiin. Kurssiin kuuluu yksi kylpyläkäynti. Kylpylöistä voi varata rentouttavia hoitoja, mm. muta- ja aromihierontaa ja erilaisia kauneushoitoja. Kurssin aikana on mahdollisuus saada henkilökohtaista terveyskonsultaatiota, yksilöllistä qigong-ohjausta tai akupunktiohoitoja (eivät sisälly kurssihintaan).   

Järjestäjä: KS Koolitus
Hinta ja ilmoittautuminen456 e (sisältä kurssiohjelman;
ilmoittautumislinkistä voit varata haluamasi majoituksen ja matkat), viimeistään 24.5.  tästä.

 

AVAA AISTISI

Sunnuntai-sunnuntai 7.7.-14.7. 

Viro: Pärnu


Avaa aistisi ja koe maailma ja itsesi uudella tavalla. Herkisty kuuntelemaan kehoa ja mieltä ja lisää näin itsetuntemustasi.Teemme vanhoja kiinalaisia qigong-liikeharjoituksia, hengitys- ja keskittymisharjoituksia ja 

tunnustelemme, millaisia havaintoja saamme näkö-, kuulo-, tunto-, haju- ja makuaistiemme kautta. Kehon ja aistien kautta sisäisen ja ulkoisen välille syntyy yhteys ja mahdollisuus sisäisen tasapainon ja uusien näkökulmien löytämiseen. Kirjoitamme havaintojamme muistiin koko kurssin ajan pitämällä kurssipäiväkirjaa.

Tule mukaan uteliain mielin. Sinun ei tarvitse osata eikä suorittaa mitään – liikkeetkin ovat lempeitä ja sopivat kaikenkuntoisille. Opetus tapahtuu pääosin sisätiloissa, mutta tutkimme myös ulkomaailmaa. Jokainen tekee omaa matkaansa itsenäisesti ohjaajan ja ryhmän kannattelemana, mutta kurssilla myös jaetaan kokemuksia luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Kurssiin kuuluu yksi kylpylävierailu ylellisen Hedon Span hiljaiseen kylpylään, jossa voi hemmotella kaikkia aistejaan mm. aromaattisissa, höyry- ja suolasaunoissa ja altaissa. Aikaa jää myös omaan lepoon ja virkistäytymiseen ulkoilemalla tai nauttimalla erilaisista hyvinvointipalveluista. Ihanat hiekkarannat kutsuvat makoilemaan ja uimaan. Kurssi päättyy illallisristeilyyn Pärnun vesillä.

Kurssilla käytetään kiinalaiseen terveydenhoitoon, kehopsykoterapiaan ja ekspressiivisen taideterapiaan pohjautuvia menetelmiä. Kurssi on kokemuksellinen, ei teoreettinen. Huomaathan, että kurssi ei ole terapiaa. Kurssille mahtuu 12 henkilöä.

Järjestäjä: KS Koolitus
Hinta ja ilmoittautuminen486 e 
(sisältä kurssiohjelman; ilmoittautumislinkistä voit varata haluamasi majoituksen ja matkat), viimeistään 24.5.  tästä.

 

ELOKUU 2019

QIGONGIA TUNTURISSA – hyvinvointia kiinalaisittain
Sunnuntai-perjantai 4.-9.8.

Saariselkä: Kiilopää

Tämä on sinulle, joka kaipaat rauhoittumista ja oman kehon ja mielen kohtaamista hiljaisuudessa ja upeissa Lapin maisemissa. Kurssilla tehdään keskittyneesti pehmeitä venytteleviä liikkeitä ja hengitysharjoituksia, joilla avataan kehon ja mielen jumittumia. Qigongin kautta löytyy uusia oivalluksia niiden yhteydestä.Lisäksi opitaan helppoa itsehierontaa, joka virkistää ja rentouttaa. Ulkoilemme niin paljon kuin sää sallii. Kurssiin kuuluu myös kaksi Suomen Ladun oppaiden vetämää retkeä, joissa nautitaan tunturimaisemista ja tutustutaan paikalliseeen kulttuuriin. Savusauna pyyhkii pois viimeisetkin stressin rippeet.

Ei edellytä esitietoja, mutta sopii myös qigongia aiemmin harrastaneille. Mukaan säänmukaiset liikunta- ja retkivarusteet niin sisä-kuin ulkoliikuntaankin.

Järjestäjä: Helena Hallenberg yhteistyössä Suomen Ladun kanssa
Hinta: Suomen Ladun jäsenille 478 €/hlö, muille 498 €/hlö (1hh lisämaksusta 100 € / kurssiviikko). Hinta sisältää kurssiohjelman, majoituksen 2 hh ja täysihoidon (Suomen Latu, hotelli Niilanpää) sekä saunat.
Sitova ilmoittautuminen: viimeistään 28.4. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.
Kerro ilmoittautuessasi, oletko Suomen Ladun jäsen ja haluatko majoituksen 1 vai 2 hengen huoneessa (huom. 1 hh lisämaksu).
LisätiedotHelena Hallenberg  040 5917895 ja https://www.kiilopaa.fi/kurssit-tapahtumat.html.  © Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net