logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2018Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Kursseja myös tilauksesta yksityisille ryhmille ja yrityksille. 


LOKAKUU 2018QIGONG-VIIKKOHARJOITUKSET
Torstaisin 6.9.-13.12. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 18.10. eikä 6.12.)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Qigong-viikkoharjoituksissa ylläpidät ja kartutat taitojasi ja voit kokea ryhmän kannattelevan energian samalla kun  keskityt omaan harjoitteluusi. Voit levätä ja virkistyä rentoutumisharjoituksissa. Mukaan oma makuualusta, mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Sopii etenkin qigongia aiemmin harrastaneille, mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita. Lue maksu- ym. OHJEET.

 

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:
Voit osallistua kertamaksulla mikäli joku on perunut osallistumisensa juuri sille illalle. Tiedustele vapaata paikkaa haluamanasi päivänä  tekstiviestillä: Helena Hallenberg, 040 5917895. Kertamaksu 20 e käteisellä paikan päällä (varaa tasaraha, kiitos!).

 

MARRASKUU 2018

QIGONGILLA HYVÄÄ OLOA KAAMOKSEEN
Lauantai-sunnuntai  3.-4.11
., la 12.00-17.30, su 10.30-16.00
Oulu: Vuolle-opisto, Nahkatehtaankatu 2, lk 306

Vanhojen kiinalaisten qigong (chi kung) –terveysharjoitusten vaikutus ulottuu kehosta mieleen. Kurssilla keskitytään stressinpoistoon ja mielen rauhoittamiseen. Pehmeät liikkeet, itsehieronta ja meditaatioharjoitukset rentouttavat ja virkistävät ja tuovat voimia kaamokseen. Sopii kaiken tasoisille qigongin harjoittajille, myös ensi kertaa siihen tutustuville. Päälle joustavat, mukavat vaatteet ja jalkaan liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat.

Järjestäjä: Vuolle Setlementti
Ilmoittautuminen ja maksu:  94 e, viimeistään 18.10., https://www.opistopalvelut.fi/oulunkansalaisopisto/, kurssitunnus 79620


VOIKO SAIRAANA ELÄÄ HYVÄÄ ELÄMÄÄ (luento)
Keskiviikko 14.11. klo 18-19.45
Helsingin yliopisto, Porthania, Yliopistonkatu 3, sali PIII

Mistä sairaudessa ja paranemisessa on kyse? Joskus sairaudesta tulee pysyvä kumppani, joka vie monien muutosten eteen. Voiko sen kanssa elää hyvää elämää? Filosofian tohtori, kiinalaisen terveydenhoidon terapeutti, tietokirjailija ja retriitinohjaaja Helena Hallenberg kertoo teoksensa ”Paranemista kohti. Voi hyvin sairaudesta huolimatta” (Kirjapaja 2018) ajatuksista.

Järjestäjä: Forum Humanum, osa Terve sielu terveessä ruumiissa - luentosarja, ks. http://forumhumanum.fi/
Ilmoittautuminen ja maksu:  ei ennakkoilmoittautumista, vapaaehtoinen oviraha 7 e salivuokran kattamiseksi. Paikalla kirjamyynti.A
IVO-QIGONG®
Lauantaina 17.11. klo 10-15 
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kiinalaisen terveydenhoitoperinteen harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Sopii etenkin qigongia säännöllisesti harjoittaville tai siihen aiemmin tutustuneille,  mutta mukaan voi tulla myös ilman ennakkotietoja. HUOM. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Lue maksu- ym. OHJEET

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  70 e (qigong-viikkoharjoitusten koko syyskauden maksaneille erityishinta 55 e), viimeistään 7.11. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.JOULUKUU 2018

 
MEDITATIIVISEN LÄSNÄOLON RETRIITTI
Perjantai-sunnuntai 7.-9.12.
(alkaa perj. klo 18 ja päättyy sunn. n. klo 14)
Porlammi: San Damianon osuuskunta,
Tuurintie 8

Toisen adventtisunnuntain viikonloppuna syvennymme sisäiseen hiljaisuuteen lepäämällä yhteisissä rukoushetkissä ja ohjatussa kristillisessä meditaatiossa (retriitissä ei ole mahdollisuutta messuun tai ehtoolliseen). Sään salliessa teemme pieniä qigong-terveysharjoituksia ulkona. Aikaa lepoon ja ulkoiluun kauniissa maisemissa kunkin tarpeiden mukaan. San Damianon laaja kirjasto on myös käytettävissä. Kyseessä on osittainen hiljaisuuden retriitti, eli emme sitoudu täyteen puhumattomuuteen, mutta kunnioitamme toisten tarvetta olla hiljaa niin halutessaan. Sielu ja ruumis saavat levätä.

Paikkana on fransiskaanisen hengellisyyden innoittama San Damianon osuuskunta. Vanhan luostariperinteen Ora et labora (Tee työtä ja rukoile) mukaisesti jokainen osallistuu osana meditaatioharjoitusta kerran johokin pieneen työhön kuten avustaa ruoanvalmistuksessa, kattaa pöydän tms. Majoitus on kahden hengen huoneissa, WC ja suihkut yhteiset. Ota omat lakanat mukaan tai vuokraa ne paikan päällä hintaan 10 e. Lisätietoja www.sandamiano.fi, 044 5600080, sandamianonosuuskunta@gmail.com. Sijainti ja ajo-ohjeet: https://www.sandamiano.fi/tie.

Järjestäjä: Retriitinohjaaja Helena Hallenberg yhdessä San Damianon osuuskunnan kanssa
Ilmoittautuminen ja maksu:  220 e (sisältää retriittiohjelman, majoituksen ja täysihoidon), viimeistään 13.11. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi ja ilmoita mahdollisista ruoka-allergioista) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Retriittiin voidaan ottaa korkeintaan 9 osallistujaa.KURSSIT 2019
TAMMIKUU 2018QIGONG-VIIKKOHARJOITUKSET
Torstaisin 10.1.- 28.3. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 21.2., talviloma), yht. 11 kertaa 
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Qigong-viikkoharjoituksissa ylläpidät ja kartutat taitojasi ja voit kokea ryhmän kannattelevan energian samalla kun  keskityt omaan harjoitteluusi. Voit levätä ja virkistyä rentoutumisharjoituksissa. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Sopii etenkin qigongia aiemmin harrastaneille, koska kertailemme ennen opittua, mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita. Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 176 e, viimeistään 19.12.2018. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.


TUINA-ITSEHIERONTA
Lauantai 19
.1. klo 10-15.30
Helsinki: Kalliolan opisto, Kalliolanrinne 5,
Alli Trygg -sali

Kiinalaisessa tuina-itsehieronnassa käsitellään kehoa omin käsin ja venytyksin. Voit purkaa jännityksiä ja lisätä hyvinvointiasi.  Opit tärkeimmät akupisteet ja rentouttavan koko vartalon hieronnan ja saat vinkkejä omasta terveydestä huolehtimiseen. Sopii kaikille terveydestään kiinnostuneille, ennakkotietoja ei tarvita. Mukaan sisätossut tai villasukat, joustavat ja lämpimät vaatteet sekä muistiinpanovälineet.

Järjestäjä: Kalliolan opisto 
Ilmoittautuminen ja maksu:
35 e,
https://opistopalvelut.fi/kalliola/index.phpKurssitunnus  810125K.MAALISKUU 2018


YKSILÖLLISEN QIGONG-OHJAUKSEN PÄIVÄ
Lauantai 9.3. klo 10.30-15.30

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Päivä on tarkoitettu qigongia jo jonkin aikaa (mielellään joitakin vuosia) säännöllisesti harrastaneille. Päivän aikana syvennetään ymmärtämystä liikkeiden suorittamisesta, omasta kehosta ja hengityksestä ja opitaan uutta. Keskustelua omista kokemuksista, mahdollisuus saada yksilöllistä  ohjausta omaan harjoitteluun. Lounastauko omin eväin. Mukaan oma makuualusta, päälle joustavat vaatteet ja liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 72 e, ilmoittaudu viimeistään 25.2. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.HUHTIKUU 2018

AIVO-QIGONG® –harjoitukset (taso 1)
Torstaisin 4.4.-16.5. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 18.4., kiirastorstai), yht. 6 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG™ sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta, ei sairauksien hoidosta. Aloitamme tasolta 1, joka ei edellytä ennakkotietoja, mutta sopii myös qigongia harjoittaville  tai siihen aiemmin tutustuneille. HUOM. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  104 e, ilmoittaudu viimeistään 20.3. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.HEINÄKUU 2018


HOIDA ITSEÄSI KIINALAISITTAIN

Sunnuntai-sunnuntai 30.6.-7.7.

Viro: Haapsalu

Koe hyvää oloa ja saa virikkeitä itsesi hoitamiseen.Kiinalaisilla qigong-terveysharjoituksilla voidaan parantaa nivelten liikkuvuutta, verenkiertoa ja unen laatua, lisätä vastustuskykyä ja elinvoimaa, rentouttaa mieltä ja kokea hyvää oloa. Harjoitukset purkavat kehon ja mielen jännityksiä ja sopivat hyvin stressaantuneille ja uupuneille. Ne ovat ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa.

Opit qigongin pehmeitä liikkeitä, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä oman kehon hoitamista itsehieronnalla. Lyhyet tietoiskut ja keskustelut tutustuttavat sinut näiden yli 3 000 vuotta vanhojen menetelmien taustaan ja vaikutuksiin. Pienenä syventymiskohteena on vatsan ja suoliston hyvinvointi ja sen vaikutus kokonaisterveyteemme. Ennakkotietoja ei tarvita, ja lempeät harjoitukset sopivat kaikenkuntoisille.

Haapsalu tarjoaa rauhalliset puitteet ulkoliikuntaan ja uintiin. Kurssiin kuuluu yksi kylpyläkäynti. Kylpylöistä voi varata rentouttavia hoitoja, mm. muta- ja aromihierontaa ja erilaisia kauneushoitoja. Kurssin aikana on mahdollisuus saada henkilökohtaista terveyskonsultaatiota, yksilöllistä qigong-ohjausta tai akupunktiohoitoja (eivät sisälly kurssihintaan).   

Järjestäjä: KS Koolitus
Hinta ja ilmoittautuminen456 e (sisältä kurssiohjelman;
ilmoittautumislinkistä voit varata haluamasi majoituksen ja matkat), viimeistään 24.5.  tästä.

 

AVAA AISTISI

Sunnuntai-sunnuntai 7.7.-14.7. 

Viro: Pärnu


Avaa aistisi ja koe maailma ja itsesi uudella tavalla. Herkisty kuuntelemaan kehoa ja mieltä ja lisää näin itsetuntemustasi.Teemme vanhoja kiinalaisia qigong-liikeharjoituksia, hengitys- ja keskittymisharjoituksia ja 

tunnustelemme, millaisia havaintoja saamme näkö-, kuulo-, tunto-, haju- ja makuaistiemme kautta. Kehon ja aistien kautta sisäisen ja ulkoisen välille syntyy yhteys ja mahdollisuus sisäisen tasapainon ja uusien näkökulmien löytämiseen. Kirjoitamme havaintojamme muistiin koko kurssin ajan pitämällä kurssipäiväkirjaa.

Tule mukaan uteliain mielin. Sinun ei tarvitse osata eikä suorittaa mitään – liikkeetkin ovat lempeitä ja sopivat kaikenkuntoisille. Opetus tapahtuu pääosin sisätiloissa, mutta tutkimme myös ulkomaailmaa. Jokainen tekee omaa matkaansa itsenäisesti ohjaajan ja ryhmän kannattelemana, mutta kurssilla myös jaetaan kokemuksia luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Kurssiin kuuluu yksi kylpylävierailu ylellisen Hedon Span hiljaiseen kylpylään, jossa voi hemmotella kaikkia aistejaan mm. aromaattisissa, höyry- ja suolasaunoissa ja altaissa. Aikaa jää myös omaan lepoon ja virkistäytymiseen ulkoilemalla tai nauttimalla erilaisista hyvinvointipalveluista. Ihanat hiekkarannat kutsuvat makoilemaan ja uimaan. Kurssi päättyy illallisristeilyyn Pärnun vesillä.

Kurssilla käytetään kiinalaiseen terveydenhoitoon, kehopsykoterapiaan ja ekspressiivisen taideterapiaan pohjautuvia menetelmiä. Kurssi on kokemuksellinen, ei teoreettinen. Huomaathan, että kurssi ei ole terapiaa. Kurssille mahtuu 12 henkilöä.

Järjestäjä: KS Koolitus
Hinta ja ilmoittautuminen486 e 
(sisältä kurssiohjelman; ilmoittautumislinkistä voit varata haluamasi majoituksen ja matkat), viimeistään 24.5.  tästä.

 

ELOKUU 2018

QIGONGIA TUNTURISSA – hyvinvointia kiinalaisittain
Sunnuntai-perjantai 4.-9.8.

Saariselkä: Kiilopää

Tämä on sinulle, joka kaipaat rauhoittumista ja oman kehon ja mielen kohtaamista hiljaisuudessa ja upeissa Lapin maisemissa. Kurssilla tehdään keskittyneesti pehmeitä venytteleviä liikkeitä ja hengitysharjoituksia, joilla avataan kehon ja mielen jumittumia. Qigongin kautta löytyy uusia oivalluksia niiden yhteydestä.Lisäksi opitaan helppoa itsehierontaa, joka virkistää ja rentouttaa. Ulkoilemme niin paljon kuin sää sallii. Kurssiin kuuluu myös kaksi Suomen Ladun oppaiden vetämää retkeä, joissa nautitaan tunturimaisemista ja tutustutaan paikalliseeen kulttuuriin. Savusauna pyyhkii pois viimeisetkin stressin rippeet.

Ei edellytä esitietoja, mutta sopii myös qigongia aiemmin harrastaneille. Mukaan säänmukaiset liikunta- ja retkivarusteet niin sisä-kuin ulkoliikuntaankin.

Järjestäjä: Helena Hallenberg yhteistyössä Suomen Ladun kanssa
Hinta: Suomen Ladun jäsenille 478 €/hlö, muille 498 €/hlö (1hh lisämaksusta 100 € / kurssiviikko). Hinta sisältää kurssiohjelman, majoituksen 2 hh ja täysihoidon (Suomen Latu, hotelli Niilanpää) sekä saunat.
Sitova ilmoittautuminen: viimeistään 1.5. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi
Voit ilmoittautua ennakkoon jo nyt.
LisätiedotHelena Hallenberg  040 5917895 ja https://www.kiilopaa.fi/kurssit-tapahtumat.html.  © Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net