logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2018Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Kursseja myös tilauksesta yksityisille ryhmille ja yrityksille. 

ELOKUU 2018


VOIKO SAIRAANA ELÄÄ HYVÄÄ ELÄMÄÄ? (luento)
Torstai 23.8. klo 15.00-15.45

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8, lk 101

Miksi ihminen sairastuu ja mitä tapahtuu, kun sairaudesta tulee pitempiaikainen kumppani? Millaisia ajatuksia ja tunteita se herättää? Ja miten päästä eteenpäin ja löytää tie hyvään elämään? Tietokirjailija Helena Hallenberg (teos ”Parempaa kohti. Voi hyvin sairaudesta huolimatta”, Kirjapaja 2018) johdattelee tulevaan kurssiinsa ”Sairaus matkakumppanina”.
Osa
Helsingin aikuisopiston luentosarjaa ”Hyvän elämän hetkiä” , ks. koko sarjan ohjelma  tästä.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. Tervetuloa!SYYSKUU 2018 QIGONG-VIIKKOHARJOITUKSET
Torstaisin 6.9.-13.12. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 18.10. eikä 6.12.)
Helsinki: Studio Manipura, Salomoninkatu 19 (Kamppi)

Qigong-viikkoharjoituksissa ylläpidät ja kartutat taitojasi ja voit kokea ryhmän kannattelevan energian samalla kun  keskityt omaan harjoitteluusi. Voit levätä ja virkistyä rentoutumisharjoituksissa. Mukaan oma makuualusta, mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Sopii etenkin qigongia aiemmin harrastaneille, mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita. Lue maksu- ym. OHJEET.

 

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 208 e, viimeistään 27.8. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.UNETTOMUUDEN KIINALAISET KONSTIT

Lauantai 15.9. klo 11-14

Helsinki: Kalliolan kansalaisopisto, Sturenkatu 11, Sirenius-Sali

 

Helpotusta aikuisten unettomuuteen, levottomiin jalkoihin ja muihin nukkumisongelmiin kiinalaisin menetelmin. Keinoina mm. liikkeet, itsehieronta, rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset sekä keskustelu omista kokemuksista. Ei edellytä etukäteistaitoja. Päälle mukavat joustavat vaatteet ja mukaan muistiinpanovälineet.

Järjestäjä: Kalliolan kansalaisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 30 e,  
https://opistopalvelut.fi/kalliola/index.phpUNETTOMUUDEN KIINALAISET KONSTIT

Keskiviikko 19.9. klo 17-20

Helsingin suomenkielinen työväenopisto, Silkkikutomo, Laivalahdenkatu 2b A, ilmaisutaitoluokka

Helpotusta aikuisten unettomuuteen, levottomiin jalkoihin ja muihin nukkumisongelmiin kiinalaisin menetelmin. Keinoina mm. liikkeet, itsehieronta, rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset sekä keskustelu omista kokemuksista. Ei edellytä etukäteistaitoja. Päälle mukavat joustavat vaatteet ja mukaan muistiinpanovälineet.

Järjestäjä: Helsingin suomenkielinen työväenopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 6 e, 
https://ilmonet.fi/#fi

 

 

SAIRAUS MATKAKUMPPANINA

Lauantait 22.9. ja 29.9. klo 10.30-15.30

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8, ks. luokka aulan monitorista

 

Keskusteluryhmä sinulle, joka kärsit kroonisesta tai toistuvasta sairaudesta tai vaivasta ja haluat pohtia sairauttasi syvemmältä, jakaa ajatuksia ja saada ymmärrystä sairaus- ja paranemisprosessistasi. Ryhmässä kartoitetaan mm. sairauden syitä, elämäntilanteita sekä paranemista estäviä ja auttavia tekijöitä. Kirjoittamista, keskustelua pareittain ja pienryhmissä, yhdessä jakamista luottamuksellisessa hengessä sekä pohdinta- ja mielikuvaharjoituksia. Pohjana on Helena Hallenbergin kirja: ”Parempaa kohti. Voi hyvin sairaudesta huolimatta” (Kirjapaja 2018). Mukaan muistiinpanovälineet ja mukavat joustavat vaatteet, joissa voi maata ja liikkuakin. Kirjan hankkiminen ei ole välttämätöntä.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 72 e, www.helao.fi. 8401013


LOKAKUU 2018RUOKA JA HYVINVOINTI KIINASSA
(luento)
Maanantai 22.10. klo 17-19.45

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8

Tutustutaan kiinalaiseen ruokakulttuuriin ja perinteisiin käsityksiin terveellisestä ruokavaliosta. Aiheita: Kiinan maantieteen, historian ja uskontojen vaikutus, ruoan ominaisuudet (mm. yin- ja yang-ruoat), ruoanvalmistustavat ja keittokoulukunnat, aterioiden koostumus, ruoan sosiaalinen merkitys, ruoka osana lääketiedettä sekä vihjeitä terveelliseen ruokavalioon. Kaikille joita kiinnostaa ruoka ja hyvinvointi tai Kiinan kulttuuri yleensä. Kurssilla ei opetella ruoanvalmistusta eikä jaeta reseptejä. Mukaan muistiinpanovälineet.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 19 e, www.helao.fi,  8401002

 

KIINALAISTA RENTOUTTA 
Lauantai 27.10. klo 9.45-12.45

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8, liikuntatila 104, 1. krs

Kiinalaiset ikivanhat harjoitukset sisältävät lempeitä toistuvia liikkeitä ja mielen keskittämistä hengityksen johdattelemana. Pään sisäisen hälyn hiljentyessä sekä keho että mieli saavat tilaa vapautua ja rentoutua. Osa opiston uutta Rentoutuspaketti -sarjaa, jossa tutustutaan käytännössä erilaisiin rentoutumismenetelmiin.

Järjestäjä
: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 30 e, www.helao.fi, 8401013

 

 

MARRASKUU 2018

QIGONGILLA HYVÄÄ OLOA KAAMOKSEEN
Lauantai-sunnuntai  3.-4.11
., la 12.00-17.30, su 10.30-16.00
Oulu: Vuolle-opisto, Nahkatehtaankatu 2, lk 306

Vanhojen kiinalaisten qigong (chi kung) –terveysharjoitusten vaikutus ulottuu kehosta mieleen. Kurssilla keskitytään stressinpoistoon ja mielen rauhoittamiseen. Pehmeät liikkeet, itsehieronta ja meditaatioharjoitukset rentouttavat ja virkistävät ja tuovat voimia kaamokseen. Sopii kaiken tasoisille qigongin harjoittajille, myös ensi kertaa siihen tutustuville. Päälle joustavat, mukavat vaatteet ja jalkaan liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat.

Järjestäjä: Vuolle Setlementti
Ilmoittautuminen ja maksu:  94 e, https://www.opistopalvelut.fi/oulunkansalaisopisto/, kurssitunnus 79620
TAOLAISTA ELINVOIMAA
JA MIELENRAUHAA
Perjantai-sunnuntai 9.-11.11. (kurssi alkaa pe klo 17.30 ja päättyy su klo 12.30 lounaaseen)
Hämeenkyrö: Frantsilan Hyvän olon keskus, Kyröspohjantie 320

Elinvoiman ja mielentyyneyden salaisuus kiehtoi Kiinan taolaisia jo 2000 vuotta sitten. Kurssilla tutustutaan muinaisten taolaisten oppineiden ja lääkärien kehittämiin harjoituksiin, joista osa on vasta hiljattain julkaistu. Tavoitteena on löytää lempeitä tapoja hoitaa omaa kehoa ja mieltä ja kokea hyvää oloa. 

Kurssilla keskitytään erityisesti sisäisen voiman ja rauhan löytämiseen pehmeiden liikkeiden, hengitys- ja rentoutumisharjoitusten sekä meditaation kautta. Mieli asettuu aloilleen, kun se tyhjenee kaikesta turhasta. Etukäteisvalmiuksia ei tarvita, vaan olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Samalla voit nauttia tunnelmallisesta maalaisympäristöstä ja helliä itseäsi maittavalla kasvisruoalla ja yrttisaunan lämmöllä. Voit tilata itsellesi myös hemmotteluhoitoja (tilattava n. 1 kk aiemmin). Katso frantsila-spa.

 Ota mukaan liinavaatteet ja saunapyyhe tai vuokraa ne hintaan 16€.  Ota lisäksi mukaan liikkumiseen sopivat, kiristämättömät vaatteet (myös lämmintä päällepantavaa rentoutumisharjoituksiin), liukumattomat sisäjumppatossut (ei paljain jaloin), tarpeen mukaan pieni istumatyyny sekä ulkoiluvarusteet. 

Järjestäjä: Frantsilan Hyvän olon keskus
Ilmoittautuminen ja hinta: 250 e (sisältää opetuksen, majoituksen ryhmähuoneessa, ruokailut, yrttisaunan ja hyvän olon). Voit kysellä myös 1h ja 2h huoneita lisähintaan. Ilmoittautuminen kurssikalenterin kaavakkeen kautta 12.10. mennessä
http://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi/fi/KURSSIT.htm
Kun olet ilmoittautunut, lähetämme sinulle laskun. Ilmoita mahdollisesta erikoisruokavaliosta varauksen yhteydessä. Ruoka-allergiat ja muut tiedustelut: aija.lento@frantsilanhyvanolonkeskus.fi tai 040 591 8742. Peruutusohjeet löydät Frantsilan kurssikalenterin etusivulta yllä olevasta osoitteesta.VOIKO SAIRAANA ELÄÄ HYVÄÄ ELÄMÄÄ (luento)
Keskiviikko 14.11. klo 18-19.45
Helsingin yliopisto, Porthania, Yliopistonkatu 3, sali PIII

Mistä sairaudessa ja paranemisessa on kyse? Joskus sairaudesta tulee pysyvä kumppani, joka vie monien muutosten eteen. Voiko sen kanssa elää hyvää elämää? Filosofian tohtori, kiinalaisen terveydenhoidon terapeutti, tietokirjailija ja retriitinohjaaja Helena Hallenberg kertoo teoksensa ”Paranemista kohti. Voi hyvin sairaudesta huolimatta” (Kirjapaja 2018) ajatuksista.

Järjestäjä: Forum Humanum, osa Terve sielu terveessä ruumiissa - luentosarja, ks. http://forumhumanum.fi/
Ilmoittautuminen ja maksu:  ei ennakkoilmoittautumista, vapaaehtoinen oviraha 7 e salivuokran kattamiseksi. Paikalla kirjamyynti.A
IVO-QIGONG®
Lauantaina 17.11. klo 10-15 
Helsinki: Studio Manipura, Salomoninkatu 19 (Kamppi)

Kiinalaisen terveydenhoitoperinteen harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Sopii etenkin qigongia säännöllisesti harjoittaville tai siihen aiemmin tutustuneille,  mutta mukaan voi tulla myös ilman ennakkotietoja.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  70 e (syksyn qigong-viikkoharjoituksiin säännöllisesti osallistuville erityishinta 55 e), viimeistään 7.11. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.JOULUKUU 2018

 
MEDITATIIVISEN LÄSNÄOLON RETRIITTI
Perjantai-sunnuntai 7.-9.12.
(alkaa perj. klo 18 ja päättyy sunn. n. klo 14)
Porlammi: San Damianon osuuskunta,
Tuurintie 8

Toisen adventtisunnuntain viikonloppuna syvennymme sisäiseen hiljaisuuteen lepäämällä yhteisissä rukoushetkissä ja ohjatussa kristillisessä meditaatiossa. Sään salliessa teemme pieniä qigong-harjoituksia ulkona. Aikaa lepoon ja ulkoiluun kauniissa maisemissa kunkin tarpeiden mukaan. San Damianon laaja kirjasto on myös käytettävissä. Kyseessä on osittainen hiljaisuuden retriitti, eli emme sitoudu täyteen puhumattomuuteen, mutta kunnioitamme toisten tarvetta olla hiljaa niin halutessaan. Sielu ja ruumis saavat levätä.

Paikkana on fransiskaanisen hengellisyyden innoittama San Damianon osuuskunta. Vanhan luostariperinteen Ora et labora (Tee työtä ja rukoile) mukaisesti jokainen osallistuu osana meditaatioharjoitusta kerran johokin pieneen työhön kuten avustaa ruoanvalmistuksessa, kattaa pöydän tms. Majoitus on kahden hengen huoneissa, WC ja suihkut yhteiset. Ota omat lakanat mukaan tai vuokraa ne paikan päällä hintaan 10 e. Lisätietoja www.sandamiano.fi, 044 5600080, sandamianonosuuskunta@gmail.com. Sijainti ja ajo-ohjeet: https://www.sandamiano.fi/tie.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  220 e (sisältää retriittiohjelman, majoituksen ja täysihoidon), viimeistään 13.11. sähköpostilla tai tekstiviestillä (muista antaa sähköpostiosoitteesi ja kännykkänumerosi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Retriittiin voidaan ottaa korkeintaan 9 osallistujaa.© Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net