HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä
• Kurssit toteutuvat vain, mikäli niille ilmoittautuu tarvittava määrä osallistujia.


KURSSIT 2023

Huom. kurssimuutokset mahdollisia.HEINÄKUU 2023


HYVINVOINTIA KIINALAISITTAIN
Maanantai-torstai 17.-20.7.

Kemiönsaari: Labbnäs Semesterhem, Labbnäsintie 66, Dragsfjärd

Koe kesän ja vanhan itsehoitoperinteen elvyttävä voima. Teemme pehmeitä qigong-liikeharjoituksia, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä itsehoitoa kuten hierontaa ja meditaatiota. Kurssi sopii erityisen hyvin uupuneille, stressaantuneille ja toipilaille. Lempeät harjoitukset tehdään keskittyneessä hiljaisuudessa ja useaan kertaan toistaen. Näin keho ja mieli saavat tilaa rauhoittua ja asettua tasapainoon.

Kurssi ei ole teoreettinen, eikä ennakkotaitoja tai huippukuntoa tarvita. Jokainen tekee asiat voimiensa mukaan. Harjoituksia tehdään pääosin seisten, mutta myös tilassa liikkuen sekä istuen ja makuulla. Harjoittelemme sekä ulkona luonnossa (mm. joka aamu ennen aamiaista sään salliessa) että sisätiloissa Liiterissä.

Paikkana on Kemiönsaaressa sijaitseva Labbnäsin lomakoti. Sinne pääsee omalla autolla perille asti tai bussilla n. 700 metrin päähän. Hyvää oloa lisäävät Marttojen kattamat herkulliset kala-kasvisateriat sekä mahdollisuus uida ja saunoa joka ilta. Lisätietoja paikasta:
www.labbnas.fi

Kurssi alkaa maanantaina klo 15.30 iltapäiväkahveilla, jonka jälleen alkaa varsinainen opetusosuus. Kurssi päättyy torstaina lounaaseen, joka alkaa klo 12.30 (huoneiden luovutus torstaina klo 10.30). Tarkka ohjelma ja ohjeet lähetetään 26.5. jälkeen kurssin varmistuttua.

Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. Koirakavereita ei valitettavasti voi tuoda Labbnäsiin.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg ja Labbnäs semesterhem
Ilmoittautuminen ja maksu: 540 e / hlö, kysy jäljellä olevia paikkoja ja ilmoittaudu 12.6. mennessä (ei peruutusoikeutta): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.
Hintaan kuluu majoitus 1 hh (2 hh eri tilauksesta), täysihoito, saunat ja opetus. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista.
HUOM. Kurssille voidaan ottaa korkeintaan 15 henkeä.
SYYSKUU 2023

HUOM. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 28.8.
Muutokset mahdollisia.VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIKSI
Lauantai 2.9. klo 11.00-14.15
Helsingin aikuisopisto: Runeberginkatu 22-24, monitoimiluokka 508

Erilaiset suolistovaivat yleistyvät hälyttävää vauhtia. Lyhytkurssilla harjoitellaan kiinalaisia menetelmiä, jotka tunnettiin jo yli 2000 vuotta sitten: liikkeitä, itsehierontaa ja meditaatiota. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia. Ei edellytä ennakkotietoja. Sisältää 15 min. tauon.

Ei sovi, mikäli vatsan tai suoliston alueella on kasvain tai mikäli olet raskaana. On tärkeää, että LUET harjoittelun yleiset ohjeet ja rajoitukset kohdasta
OHJEET ja kerrot oman turvallisuutesi vuoksi minulle siinä mainituista terveysasioista ennen kurssia.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 39 e, ilmoittaudu viimeistään 28.8.: toimisto@helao.fi (kirjoita viestiin kurssin nimi, oma nimesi, syntymäaika, osoite ja puhelinnumero).LUENTO: VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINTI KIINALAISITTAIN
Keskiviikko 20.9. klo 18.00 - n. 19.15

TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kiinalaiset pitivät jo 2000 vuotta sitten vatsan ja suoliston hyvinvointia terveyden perustana. Nykytutkimusten mukaan vatsan hyvinvointi vaikuttaa myös aivojemme toimintaan. Luennolla kuulet kiinalaisia ajatuksia ruoansulatuksesta ja siihen liitetyistä sisäelimistä sekä syömisestä. Ei edellytä ennakkotietoja. Hyvä johdanto marraskuun harjoituskurssille.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 15 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 12.9.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Maksusetelit eivät käy.AIVO QIGONG, TASON 3 KERTAUS
Torstaisin 21.9-12.10. klo 17.00-18.30
(4 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kertaamme intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämien AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoitusten tason 3. Teemme koko sarjan kaikki 20 osiota, joissa stimuloimme aivoja qigong-liike- ja hengitysharjoituksilla sekä akupisteiden käsittelyllä. Aloitamme ja päätämme tunnin rentoutumisella.

Sopii niille, jotka ovat jo tutustuneet kolmostasoon ja tahtovat kerrata ja hioa sitä. Mukaan voi tulla myös 1-2 tasot osaava, joka haluaa saada yleiskäsityksen kolmostasosta.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 107 e, ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 8.9.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.SYKSYISIÄ QIGONG-HARJOITUKSIA
Keskiviikkoisin 27.9.-8.11. klo 18.00-19.15 (ei 18.10.)
, 6 kertaa
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Syksyyn sopivia koko kehoa hoitavia liikkeitä (ei syviä etutaivutuksia), hieman itsehierontaa, hengitykseen keskittymistä ja loppurentoutuminen. Teemme osia suositusta pitkän elämän sarjasta (changshougong). Kurssi sopii kaikille jotakin qigong-muotoa jonkin verran harjoitelleille. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 98 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 13.9.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.LOKAKUU 2023


KONSERTTI: RANSKALAISIA SÄVELTÄJIÄ
Sunnuntai 8.10. klo 18.00
Helsinki: Myllypuron kirkko, Neulapadontie 12 (parkkipaikka Tuulimyllyntie 10)

Tämä ei ole kiinalainen juttu, mutta monet ovat pyytäneet tietoa kuoromme esityksistä. Kamarikuoro Ora (jossa itse laulan) ja Gaudium yhdessä säestäjien kanssa esittävät kaksi teosta: Gabriel Faurén (1845-1924) Requiemin ja Charles Gounod'n (1818-1890) messun (Messe brève n:o 7 in C). Kuorot koostuvat pitkäaikaisista laulun harrastajista, solistit ovat ammattilaisia. Kesto n. tunti.
Ilmoittautuminen ja maksu: Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.


LUENTO: IHMINEN KIINALAISESSA TERVEYSAJATTELUSSA
Perjantai 13.10. klo 18.00 - n. 19.30
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kiinalaisessa perinteisessä terveysajattelussa tärkeä on energian tai elinvoiman (qi) käsite. Esitelmässä valotetaan perinteistä ihmiskäsitystä ja sitä, miten qin ja muiden energioiden ajatellaan ilmenevän ihmisen kehossa ja mielessä. Sopii erityisen hyvin kiinalaisten terveydenhoitomenetelmien tai liikuntalajien harrastajille, mutta kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 20 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 4.10.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Maksusetelit eivät käy.


MEDITATIIVINEN QIGONG JA ÄÄNI
Torstaisin 26.10.-23.11. klo 17.00-18.30
(5 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Teemme keskittyneesti hiljaisuudessa etupäässä seisten pehmeitä liikkeitä, hengitys- ja meditaatioharjoituksia, jotka johdattelevat vanhoihin kiinalaisiin ääniharjoituksiin. Ääniharjoitukset rauhoittavat mieltä ja vaikuttavat myös aivoihin ja sisäelimiin. Ne tehdään pääosin joko tuolilla tai lattialla istuen. Harjoittelemme mielen liikkumattomuutta myös staattisten seisomaharjoitusten kautta. Aloitamme ja päätämme tunnin rentoutumisella.

Jonkinlainen kokemus qigongista tai muista kiinalaisista lajeista on välttämätön. Kyseessä ei ole laulukurssi, sillä tuotamme pelkkiä ääniä emmekä laulua, joten olet tervetullut omalla äänelläsi. Sopii erittäin hyvin äänityöläisille.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym.
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 134 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 9.10.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.
MARRASKUU 2023


HARJOITUKSIA VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIKSI
Keskiviikkoisin 15.11.-29.11. klo 18.00-19.00
(3 kertaa)
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Erilaiset suolistovaivat yleistyvät hälyttävää vauhtia, ja myös vastaanotollani hoidan yhä enemmän niistä kärsiviä. Lyhytkurssilla harjoitellaan vanhoja kiinalaisia menetelmiä: opeteltavat liikkeet, itsehieronta ja meditaatio tunnettiin hoitokeinoina jo yli 2000 vuotta sitten. Ei edellytä ennakkotietoja, mutta luento 20.9. sopii hyvin pohjaksi. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia.

Ei sovi, mikäli vatsan tai suoliston alueella on kasvain tai mikäli olet raskaana. On tärkeää, että LUET huolellisesti harjoittelun yleiset ohjeet ja rajoitukset kohdasta
OHJEET ja kerrot oman turvallisuutesi vuoksi minulle siinä mainituista terveysasioista ennen kurssia.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 55 e. Ilmoittautuminen alkaa 28.8., ilmoittaudu viimeistään 7.11.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.:Saat laskun ilmoittauduttuasi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net