logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2019Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Kursseja myös tilauksesta yksityisille ryhmille ja yrityksille.

Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.


 

Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista tästä

ELOKUU 2019

QIGONGIA TUNTURISSA – hyvinvointia kiinalaisittain
Sunnuntai-perjantai 4.-9.8.

Saariselkä: Kiilopää

Tämä on sinulle, joka kaipaat rauhoittumista ja oman kehon ja mielen kohtaamista hiljaisuudessa ja upeissa Lapin maisemissa. Kurssilla tehdään keskittyneesti pehmeitä venytteleviä liikkeitä ja hengitysharjoituksia, joilla avataan kehon ja mielen jumittumia. Qigongin kautta löytyy uusia oivalluksia niiden yhteydestä.Lisäksi opitaan helppoa itsehierontaa, joka virkistää ja rentouttaa. Ulkoilemme niin paljon kuin sää sallii. Kurssiin kuuluu myös kaksi Suomen Ladun oppaiden vetämää retkeä, joissa nautitaan tunturimaisemista ja tutustutaan paikalliseeen kulttuuriin. Savusauna pyyhkii pois viimeisetkin stressin rippeet.

Ei edellytä esitietoja, mutta sopii myös qigongia aiemmin harrastaneille. Alaikäraja kursseilleni on 18 vuotta. Mukaan säänmukaiset liikunta- ja retkivarusteet niin sisä-kuin ulkoliikuntaankin.

Järjestäjä: Helena Hallenberg yhteistyössä Suomen Ladun kanssa
Hinta: Suomen Ladun jäsenille 478 €/hlö, muille 498 €/hlö. Hinta sisältää kurssiohjelman, majoituksen 2 hh ja täysihoidon (Suomen Latu, hotelli Niilanpää, 
1hh lisämaksu 100 € / kurssiviikko) sekä saunat.
Sitova ilmoittautuminen
ilmoittautuminen päättynyt, kurssi on täynnä, Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi
Kerro ilmoittautuessasi: nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, oletko Suomen Ladun jäsen ja haluatko majoituksen 1 vai 2 hengen huoneessa (huom. 1 hh lisämaksu).
LisätiedotHelena Hallenberg  040 5917895 ja https://www.kiilopaa.fi/kurssit-tapahtumat.html.  AIVO-QIGONG - AIVOJEN UUSI MAHDOLLISUUS
(tutustumistilaisuus: teoriaa ja taustatietoa menetelmästä)
Tiistai 27.8.2019 klo 16.30-17.30
Helsingin aikuisopisto,  Töölöntullinkatu 8

Tietoa aivo-qigong -menetelmästä, joka mm. liikeharjoituksin auttaa aktivoimaan aivojen eri osia ja parantamaan aivojen verenkiertoa ja hapensaantia, koordinaatiota ja tasapainoa sekä rauhoittamaan mieltä.  Aivo-qigong perustuu yli 2000 vuotta vanhoihin kiinalaisiin qigong-terveysharjoituksiin ja aivojen kehitysvaiheisiin. Luennoitsijana menetelmän kehittäjä fil.tri, akupunkturisti Helena Hallenberg.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto (osa opiston Hyvän elämän hetkiä - ilmaisluentosarjaa)
Ilmoittautuminen ja maksu: Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy.SYYSKUU 2019

 

 

AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 1 kokonaan)
Torstaisin 5.9.- 26.9. klo 17.00-18.30
yht. 4 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Aloitamme tasolta 1, joka ei edellytä ennakkotietoja, mutta mukaan voivat tulla myös qigongia harjoittavat  tai qigongiin aiemmin tutustuneet. Myös  tasoon 1 aiemmin tutustuneet ovat tervetulleita kertailemaan. 

HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Se edellyttää kohtuukuntoa eikä sovi liikuntaesteisille. Liikkeet tehdään pääosin seisten (myös yhdellä jalalla seisten), ja käsiä nostetaan pään yläpuolelle.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  75 e, ilmoittaudu viimeistään 22.8. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. 
Mahdollisuus tulla kokeilemaan kerran jos tilaa on, maksu 20 e, ilmoittaudu etukäteen Helenalle.AIVO-QIGONG
(taso 1 osin)
Lauantai 14.9. klo 10.00-14.30

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8,  liikuntatila 104

Aivo-qigong -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Myös mieli rauhoittuu. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® perustuu 30 vuoden kokemukseen kiinalaisista qigong (chi kung) -terveysharjoituksista. Kurssi sisältää pieniä tietoiskuja aivoista sekä aivojen eri alueita aktivoivia liikeharjoituksia, akupisteiden käsittelyä ja keskittymisharjoituksia. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, sillä teemme perustason  1 harjoituksia (emme koko sarjaa). Ylle joustavat vaatteet, liukumattomat sisäjumppatossut. Edellyttää kehon normaalia toimintakykyä. Mahdollisista vaivoista on hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen. HUOM. Aivo-qigong ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto 
Ilmoittautuminen ja maksu:
  39 e, 
www.helsinginaikuisopisto.fi, kurssitunnus 8401006
A
IVO QIGONG – BRAIN QIGONG® (tutustumistilaisuus: teoriaa ja taustatietoa menetelmästä)

Keskiviikko 18.9. klo 17-19

Helsinki: Kirjakauppa Era Nova (sali), Kasarmikatu 2


Tutustu fil.tri, akupunkturisti, tietokirjailija Helena Hallenbergin kehittämään AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -menetelmään, joka perustuu yli 2000 vuotta vanhoihin kiinalaisiin qigong-terveysharjoituksiin. Saat tietoa menetelmästä ja tutustut muutamiin sen tason 1 harjoituksiin, joissa tehdään aivojen eri alueita aktivoivia liikeharjoituksia ja itsehierontaa. Harjoitukset parantavat aivojen verenkiertoa ja hapensaantia, koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Ei edellytä ennakkotietoja. HUOM. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

 

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  Oviraha 20 e paikan päällä. Ilmoittaudu viimeistään 3.9.
 huomen@kolumbus.fi. Lisätiedot Helena Hallenberg 040 5917895, www.huomen.net.

 

AIVOTERVEYTTÄ KIINALAISITTAIN (taso 1 osin)
Lauantai 21.9. klo 10-14
Helsinki: Kalliolan opisto, Sturenkatu 11, Alli Trygg -sali

Pieniä tietoiskuja aivoista sekä fil.tri Helena Hallenbergin kehittämän AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -menetelmän harjoituksia. Menetelmä perustuu yli 2000 vuotta vanhoihin kiinalaisiin qigong-terveyshajoituksiin ja sisältää aivojen eri alueita aktivoivia liikeharjoituksia, akupisteiden käsittelyä ja keskittymisharjoituksia. Harjoitukset parantavat aivojen verenkiertoa ja hapensaantia, koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Teemme tason 1 harjoituksia (emme koko sarjaa). Ei  edellytä ennakkotietoja. Ylle joustavat vaatteet, liukumattomat sisäjumppatossut. HUOM. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

Järjestäjä: Kalliolan opisto 
Ilmoittautuminen ja maksu:  35 e, ilmoittaudu viimeistään 15.9. https://opistopalvelut.fi/kalliola/index.php. Kurssitunnus  810126
LOKAKUU 2019

 

AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 2 kokonaan)
Torstaisin 3.10.- 12.12. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 17.10., syysloma), yht. 10 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Teemme tason 2 harjoituksia, joiden sisälle taso 1 lomittuu. Osallistumisen edellytyksenä on koko  tason 1 osaaminen (pelkkä päivän tai illan tutustumiskurssi ei riitä). Opettaja pidättää itsellään oikeuden osoittaa oppilaalle oikea taso.

HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Se edellyttää kohtuukuntoa eikä sovi liikuntaesteisille. Liikkeet tehdään pääosin seisten (myös yhdellä jalalla seisten), ja käsiä nostetaan pään yläpuolelle.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  182 e, ilmoittaudu viimeistään 20.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Mahdollisuus tulla kokeilemaan kerran jos tilaa on, maksu 20 e, ilmoittaudu etukäteen Helenalle.

 

AIVO-QIGONG® (taso 1 kokonaan)
Lauantai-sunnuntai 5.-6.10. klo 10.00-15.00

Helsinki: Mäkelän koulu, Hattulantie 2 (Vallila)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® perustuu 30 vuoden kokemukseen kiinalaisista qigong (chi kung) -terveysharjoituksista. Sarja sisältää qigongin liike- ja hengitysharjoituksia, akupisteiden käsittelyä sekä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Harjoituksilla verenkierto kaikilla aivoalueilla vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa. Aivoja stimuloiva hieronta ja mielikuvaharjoitukset kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Kurssi sisältää myös pieniä tietoiskuja aivoista.

Sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia pitämään huolta aivoterveydestään. Ei edellytä ennakkotietoja tai huippukuntoa, vaan kehon normaalia toimintakykyä. Aloitamme tasolta 1. Mahdollisista vaivoista on hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen. 
HUOM.
Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. 

Järjestäjä: Helsingin seudun kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 150 e, ilmoittaudu viimeistään  21.9. 
tästä
Lisätietoa: Helena Hallenberg, 040-5917895, huomen@kolumbus.fi
LOKA-MARRASKUU 2019

 

AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 1 kokonaan)
Perjantaisin 11.10., 1.11., 8.11., 22.11. ja 29.11. klo 17.15-18.30
, yht. 5 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Aloitamme tasolta 1, joka ei edellytä ennakkotietoja, mutta mukaan voivat tulla myös qigongia harjoittavat  tai qigongiin aiemmin tutustuneet. Myös  tasoon 1 aiemmin tutustuneet ovat tervetulleita kertailemaan. 

HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Se edellyttää kohtuukuntoa eikä sovi liikuntaesteisille. Liikkeet tehdään pääosin seisten (myös yhdellä jalalla seisten), ja käsiä nostetaan pään yläpuolelle.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  91 e, ilmoittaudu viimeistään 27.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. 
Mahdollisuus tulla kokeilemaan kerran jos tilaa on, maksu 20 e, ilmoittaudu etukäteen Helenalle.© Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net