HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä
• Kurssit toteutuvat vain, mikäli niille ilmoittautuu tarvittava määrä osallistujia.


KURSSIT 2023
SYYSKUU 2023

Muutokset mahdollisia.AIVO QIGONG, TASON 3 KERTAUS
Torstaisin 21.9.-12.10. klo 17.00-18.30
(4 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kertaamme intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämien AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoitusten tason 3. Teemme koko sarjan kaikki 20 osiota, joissa stimuloimme aivoja qigong-liike- ja hengitysharjoituksilla. Aloitamme ja päätämme tunnin rentoutumisella.

Sopii niille, jotka ovat jo tutustuneet kolmostasoon ja tahtovat kerrata ja hioa sitä. Mukaan voi tulla myös 1-2 tasot osaava, joka haluaa saada yleiskäsityksen kolmostasosta.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 107 e. Ilmoittautuminen on päättynyt.SYKSYISIÄ QIGONG-HARJOITUKSIA
Keskiviikkoisin 27.9.-8.11. klo 18.00-19.15 (ei 4.10. eikä 18.10.)
, 5 kertaa
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Syksyyn sopivia koko kehoa hoitavia liikkeitä (ei syviä etutaivutuksia), hieman itsehierontaa, hengitykseen keskittymistä ja loppurentoutuminen. Teemme osia suositusta pitkän elämän sarjasta (changshougong). Kurssi sopii kaikille jotakin qigong-muotoa jonkin verran harjoitelleille. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 83 e. Ilmoittautuminen on päättynyt.LOKAKUU 2023


KONSERTTI: RANSKALAISIA SÄVELTÄJIÄ
Sunnuntai 8.10. klo 18.00
Helsinki: Myllypuron kirkko, Neulapadontie 12 (parkkipaikka Tuulimyllyntie 10)

Tämä ei ole kiinalainen juttu, mutta monet ovat pyytäneet tietoa kuoromme esityksistä. Kamarikuoro Ora (jossa itse laulan) ja Gaudium-kuoro yhdessä säestäjien kanssa esittävät kaksi teosta: Gabriel Faurén (1845-1924) Requiemin ja Charles Gounod'n (1818-1890) messun (Messe brève n:o 7 in C). Kuorot koostuvat pitkäaikaisista laulun harrastajista, solistit ovat ammattilaisia. Kesto n. tunti.
Ilmoittautuminen ja maksu: Vapaa pääsy, ohjelma 10 e.LUENTO: IHMINEN KIINALAISESSA TERVEYSAJATTELUSSA
Perjantai 13.10.
HUOM. SIIRTYNYT MARRASKUULLEMEDITATIIVINEN QIGONG JA ÄÄNI
Torstaisin 26.10.-23.11. klo 17.00-18.30
(5 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Teemme keskittyneesti hiljaisuudessa etupäässä seisten pehmeitä liikkeitä, hengitys- ja meditaatioharjoituksia, jotka johdattelevat vanhoihin kiinalaisiin ääniharjoituksiin (liuzijue eli kuuden äänen kaava). Ääniharjoitukset rauhoittavat mieltä ja vaikuttavat myös aivoihin ja sisäelimiin. Ne tehdään pääosin joko tuolilla tai lattialla istuen. Harjoittelemme mielen liikkumattomuutta myös staattisten seisomaharjoitusten kautta. Aloitamme ja päätämme tunnin rentoutumisella.

Jonkinlainen kokemus qigongista tai muista kiinalaisista lajeista on välttämätön. Kyseessä ei ole laulukurssi, sillä tuotamme pelkkiä ääniä emmekä laulua, joten olet tervetullut omalla äänelläsi. Sopii erittäin hyvin äänityöläisille.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym.
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 134 e. Ilmoittaudu viimeistään 9.10.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.
MARRASKUU 2023


LUENTO: IHMINEN KIINALAISESSA TERVEYSAJATTELUSSA
Tiistai 14.11. klo 18.00 - n. 19.30

TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Tärkeää tietoa etenkin kaikille kiinalaisia lajeja harrastaville: miten qi ilmenee ja mihin kaikkeen se vaikuttaa? Kiinalaisessa perinteisessä terveysajattelussa ajatus energiasta tai elinvoimasta (qi) on olennainen. Esitelmässä valotetaan perinteistä ihmiskäsitystä ja sitä, miten eri energioiden ajatellaan ilmenevän ihmisen kehossa ja mielessä.

Tarkoitettu erityisesti kiinalaisten liikuntalajien tai terveydenhoitomenetelmien harrastajille, mutta kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 20 e, ilmoittautuminen viimeistään 8.11. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Maksusetelit eivät käy.HARJOITUKSIA VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIKSI
Keskiviikkoisin 15.11.-29.11. klo 18.00-19.00
(3 kertaa)
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Erilaiset suolistovaivat yleistyvät hälyttävää vauhtia, ja myös vastaanotollani hoidan yhä enemmän niistä kärsiviä. Lyhytkurssilla harjoitellaan vanhoja kiinalaisia menetelmiä: opeteltavat liikkeet, itsehieronta ja meditaatio tunnettiin hoitokeinoina jo yli 2000 vuotta sitten. Ei edellytä ennakkotietoja. Kurssilla ei diagnosoida sairauksia eikä anneta yksilöllisiä sairauksien hoito-ohjeita, mutta saat ideoita, joilla tuet vatsan ja suoliston hyvinvointia.
HUOM. Kurssin sisältö on sama kuin aiemmilla vastavilla, eli käy hyvin kertaukseksi.

Ei sovi, mikäli vatsan tai suoliston alueella on kasvain tai mikäli olet raskaana. On tärkeää, että LUET huolellisesti harjoittelun yleiset ohjeet ja rajoitukset kohdasta
OHJEET ja kerrot oman turvallisuutesi vuoksi minulle siinä mainituista terveysasioista ennen kurssia.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 55 e. Ilmoittaudu viimeistään 7.11.: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.:Saat laskun ilmoittauduttuasi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.AIVO QIGONG, TASON 3 ETÄKERTAUS
Torstai 30.11.-14.12. klo 18.00-19.00
(3 kertaa)
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kertaamme intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämien AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoitusten tason 3. Teemme joka kerta sarjan kaikki 20 osiota, joissa stimuloimme aivoja qigong-liike- ja hengitysharjoituksilla. Aloitamme suoraan harjoituksilla ja päätämme tunnin rentoutumisella.

Sopii niille, jotka ovat jo tutustuneet kolmostasoon ja tahtovat kerrata ja hioa sitä.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 46 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 22.11. (ei peruutusmahdollisuutta): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Kurssille ei ole mahdollista osallistua kertamaksulla eivätkä maksusetelit käy.
KURSSIT 2024

Ennakkotieto kesästä 2024
Perinteinen qigong-kesäkurssi Labbnäsissä (Kemiönsaari) 12.-15.8.2024
Tiedot tarkentuvat tähän vuoden 2024 alkupuolella.
© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net