HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä


KURSSIT 2022

Huom. kurssimuutokset mahdollisia. Mikäli tilanne vaatii, jotkut kursseista voidaan osin tai kokonaan toteuttaa etänä Zoomissa.


ELOKUU 2022VIRKISTY KIINALAISELLA TUINA-ITSEHIERONNALLA
Päiväkurssi, lauantai 13.8. klo 11.00-15.00

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Tässä työpajassa tutustut kiinalaiseen tuina-nimellä tunnettuun hierontaan, joka on osa perinteistä kiinalaista ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Itsehieronnassa käsitellään kehoa venytyksin ja omin käsin. Kokeilemme eri tekniikoita ja niiden vaikutusta ja käymme sitten rauhallisesti kehoa läpi omin käsin. Hieronta saa elinvoiman ja veren virtaamaan paremmin, joten se sekä virkistää että rentouttaa. Osan harjoituksista teemme seisten, osan istuen. Lopussa rentoudutaan alustoilla. Sopii kaikille terveydestään kiinnostuneille, ennakkotietoja ei tarvita. Mukaan sisätossut tai villasukat, joustavat ja lämpimät vaatteet sekä makuualusta.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg, tiedustelut ja lisätiedot huomen@kolumbus.fi.
Ilmoittautuminen ja maksu: 60 e, sitova ilmoittautuminen heti (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.UNETTOMUUDEN KIINALAISET KONSTIT
Keskiviikko 31.8. klo 17.00–20.15

Helsingin aikuisopisto, Runeberginkatu 22–24, monitoimitila 508

Kurssi tuo helpotusta aikuisten unettomuuteen, levottomiin jalkoihin ja muihin nukkumisongelmiin kiinalaisen terveydenhoidon menetelmin. Keinoina mm. liikkeet, itsehieronta, rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset sekä keskustelu omista kokemuksista. Ei edellytä etukäteistaitoja. Mukaan joustavat vaatteet, sisätossut tai villasukat sekä pyyhe makuualustan suojaksi. Apuna voi käyttää opettajan teosta
Levollinen uni. Kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 39 e, https://www.opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto/course.php?l=fi&t=172182, kurssitunnus 8401010SYYSKUU 2022

Huom. kurssimuutokset mahdollisia. Mikäli tilanne vaatii, jotkut kursseista voidaan osin tai kokonaan toteuttaa etänä Zoomissa.


HUOMEN QIGONG -HARJOITUKSIA
Päiväkurssi, lauantai 10.9. klo 11.00 –14.45

Helsingin aikuisopisto, Annankatu, sali 2

Pehmeät, seisten tehtävät liikkeet rentouttavat, avaavat hengitystä ja rauhoittavat mieltä. Tunnilla ei hengästytä tai hikoilla eikä syke juurikaan nouse. Sopii ensi tutustumiseksi qigongiin sekä harrastajille, jotka haluavat hioa perusasioita. Sopii myös senioreille. Huomen qigongissa on aineksia useista kiinalaisista qigong-sarjoista. Mukaan joustavat vaatteet, liukumattomat sisätossut tai jarrusukat sekä pyyhe makuualustan suojaksi (rentoudumme alustoilla).

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 49 e,
https://www.opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto/course.php?l=fi&t=172183, kurssitunnus 8401008AIVO-QIGONG®, TASON 1 HARJOITUKSET (taso 1 kokonaan)
Torstaisin 15.9.-13.10. klo 18.10-19.10, yhteensä 5 kertaa

Helsinki: Annankatu 29 B, sali 1 (Helsingin aikuisopiston tilat)

Kertaamme fil.tri Helena Hallenbergin kehittämän AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® tason 1 harjoitukset. Osallistumisen edellytyksenä on
tason 1 kurssin aiempi käyminen kokonaan, ts. kaikki sen 20 osiota. Mukana on sekä liikkeiden ohjausta että koko sarjan keskittynyttä harjoittelua ryhmän kannattelevassa voimassa. Keskittymiskyky kasvaa ja liikkeet uppoavat niin sanotusti selkäytimeen. Lopussa pieni rentoutuminen alustalla. Makuualustat salilla, mukaan oma pyyhe tai liina makuualustan suojaksi, lisäksi mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.).
HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdast
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 110 e, ilmoittaudu viimeistään 17.8. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.AIVO-QIGONG®, TASON 2 KURSSI (taso 2 kokonaan)
Perjantaisin 16.9.-2.12. klo 17.00- 18.30 (ei 21.10. eikä 28.10.)
, yhteensä 10 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kurssi sopii niille, jotka ovat käyneet aivo-qigongin tason 1 ja harjoittaneet sitä kurssin jälkeenkin, niin että se on hallinnassa. Käy myös kertaukseksi tasoa 2 jo tehneille. Kurssin kuluessa kertaamme myös ykköstasoa.

Tässä fil.tri Helena Hallenbergin kehittämässä sarjassa on ykköstason tapaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Rentoutuminen tunnin alussa ja lopussa alustoilla.
HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 250 e, ilmoittaudu viimeistään 1.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.MIELENRAUHAA QIGONGISTA

Keskiviikkoisin 21.9.-2.11. (ei 19.10.) klo 17.30-18.45
, yhteensä 6 kertaa
TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Haemme sisäistä rauhaa lempeistä liikkeistä, rauhoittavasta itsehieronnasta, meditaatiosta ja rentoutumisesta. Harjoitukset eivät hikoiluta eivätkä juurikaan nosta sykettä, joten ne sopivat kaikenkuntoisille. Teemme osia Helena Hallenbergin koostamista
huomen qigong -sarjoista sekä muita harjoituksia. Sopii kaikille jotakin qigong-muotoa jonkin verran harjoitelleille ja erityisesti sinulle, jota vaivaavat levottomuus ja vaikeus saada mieltä asettumaan tai unettomuus. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 96 e, ilmoittaudu viimeistään 7.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


LOKAKUU 2022


AIVO-QIGONG®, TASON 3 HARJOITUKSET
Torstaisin 27.10.-8.12. klo 17.00-18.30, yhteensä 7 kertaa

Helsinki: Annankatu 29 B, sali 1 (Helsingin aikuisopiston tilat)

Kurssi on niille, jotka ovat aiemmin osallistuneet aivo-qigongin kolmostason kurssille tai harjoituksiin. Keskitymme liikkeiden sisäistämiseen ja omaan virtaavuuden kokemukseen. Liikkeissä korostuvat hitaus, useat toistot, hengitys ja meditatiivisuus, jotka ravitsevat ja rentouttavat aivoja ja koko hermostoa. Mahdollisuus keskittyä kunkin omiin kysymyksiin, ja tietoa myös sarjan taustasta ja teoriasta. Makuualustat salilla, mukaan oma pyyhe tai liina makuualustan suojaksi.

Muistahan, että aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 180 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 14.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


MARRASKUU 2022

HYVINVOINTIPÄIVÄ
Päiväkurssi, lauantai 12.11. klo 10.30-14.30

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kehon ja mielen hyvinvointia tukeva päivä sisältää vanhojen kiinalaisten oppineiden kehittämiä jännitystä purkavia venytyksiä ja kevyitä liikkeitä, hengitysharjoituksia ja lempeää itsehierontaa. Harjoitukset tehdään aina itseä kuunnellen. Rentoudumme välillä ja toki pidämme pienen ruokatauon. Lopussa pitkä rentoutuminen. Aiempi kokemus jostakin kiinalaisesta lajista (taiji, qigong tms.) on hyödyksi, muttei välttämätön. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 60 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 31.10. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.MEDITATIIVISTA QIGONGIA JOULUN ALLA
Keskiviikkoisin 23.11.-7.12. klo 18.00-18.50
, yhteensä 3 kertaa
TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Qigongin meditatiivisten liike-, hengitys- ja keskittymisharjoitusten kautta haetaan oman mielen hiljaista kohtaa, jossa on hyvä levätä ja rauhoittua jouluun. Sopii kaikille qigongin harrastajille tasosta riippumatta, myös vasta-alkajille. Lue kuitenkin harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 40 e, ilmoittaudu viimeistään 9.11. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.ENNAKKOTIETO KESÄSTÄ 2023

HYVINVOINTIA KIINALAISITTAIN KEHOLLE JA MIELELLE
Maanantai-torstai 17.-20.7.2023

Kemiönsaari: Labbnäs Semesterhem, Labbnäsintie 66, Dragsfjärd
Tiedot tarkentuvat tähän syksyllä 2022


© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net