logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2020Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Kursseja myös tilauksesta yksityisille ryhmille ja yrityksille.

Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.


 

Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista tästä
 


TOUKOKUU 2020


AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 2 kokonaan)
Torstaisin 2.4.-28.5. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 9.4. eikä 21.5.), yht. 7 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

HUOM. Kurssi  totetuetaan toistaiseksi etäopetuksena torstaisin 16.4.-18.6. klo 18.00-18.40 (yht. 10 kertaa, myös vappuaattona ja helatorstaina)

Osallistumisen edellytyksenä on  tason 1 hallitseminen ja opettajan antama vahvistus tason soveltuvuudesta itselle. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä
AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Opitaan tason 2 harjoitukset. Käy myös kertaukseksi tasoa 2 jo tehneille. HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia jos oma terveydentila herättää kysymyksiä. 

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  135 e, ilmoittaudu heti (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.
KESÄKUU 2020

 

QIGONG-PUISTOHARJOITUKSET
Tiistaisin 2.6.-7.7. klo 17.15-18.00 (yhteensä 6 kertaa)
Helsinki: Kaisaniemen puisto


Seisten tehtäviä rauhallisia, keveitä ja rentouttavia harjoituksia. Teemme Helena Hallenbergin koostamaa ja kehittämää huomen qigong
-sarjaa, joka sisältää entisille oppilaille tuttuja liikkeitä, mutta sopii kaikille. Myös qigongiin ensi kertaa tutustuvat ovat tervetulleita, joten tuo ystäväsikin kokeilemaan! Etenemme sarjaa tehden, mutta voit tulla mukaan silloin kun sinulle sopii. Ylle joustava säänmukainen asu, jalkaan kosteuttakin kestävät tasapohjaiset tossut tai lenkkarit.

Kokoontuminen klo 17.15 Kansallisteatterin takana olevalla vesialtaalla, josta siirrymme yhdessä puistoon paikkaan, jossa voimme pitää turvavälit. Harjoituksia ei pidetä kaatosateella, mutta pieni viileys tai kosteus ei haittaa. Jos päivän sää epäilyttää, lähetä tekstiviesti ja varmista harjoitusten toteutuminen: Helena Hallenberg 040 5917895.

Osallistumismaksu: 10 e kerta käteisellä (tasaraha, kiitos), ei ennakkoilmoittautumista.HEINÄKUU 2020

 

RENTOUTTAVAA QIGONGIA
Lauantai 4.7. klo 10-15

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Teemme keskittyneesti keveitä, pehmeitä liikkeitä etupäässä seisten sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, joilla avataan kehon ja mielen jumittumia. Lisäksi helppoa itsehierontaa. Sopii etenkin qigongia aiemmin harrastaneille, mutta kaikille, joita kiinnostaa tutustua tähän vanhaan terveydenhoitomenetelmään. Keskitymme tekemiseen emmekä käy läpi teoriaa, joten pää saa levätä.

Mukaan oma makuualusta (paksu pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.) sekä juotavaa ja kevyet eväät. Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 90 e, ilmoittaudu 22.6. mennessä (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.
HUOM. Turvavälien vuoksi kurssille otetaan vain rajallinen määrä osallistujia.
QIGONG (CHI KUNG)  - KIINALAISTA HYVINVOINTIA
Sunnuntai-sunnuntai  12.-19.7. 
(12.7. ja 19.7. matkapäiviä)
Viro, Saarenmaa: Kuressaari

Tiiviskurssilla opit kiinalaisen qigongin perusasioita: omaan kehoon tutustumista sekä liike-, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, joilla voit hoitaa terveyttäsi ja lisätä koko kehon rentoutta ja elinvoimaa. Tuloksena on virkistynyt ja tasapainoinen olo niin kehossa kuin mielessäkin.

Liikkeet ovat rauhallisia ja pehmeitä ja tehdään oman kunnon mukaan pääosin seisten, mutta myös tilassa liikkuen, makuulla sekä istuen joko alustalla tai tuolilla. Harjoittelemme pääosin ryhmässä, jossa kouluttaja ohjaa 30 vuoden kokemuksella myös yksilöllisesti kunkin tarpeiden mukaan. Pääpaino on harjoitusten tekemisessä ja kokemisessa, mutta kurssilla tutustutaan myös qigongin taustaan ja vaikutuksiin. Ennakkotietoja ei tarvita, vaan kurssi sopii niin aloittelijoille kuin qigongiin jo tutustuneille.

Harjoittelemme valoisissa mukavissa sisätiloissa, mutta sään salliessa myös ulkona.  Kurssiin kuuluu yksi kylpylävierailu sekä yhteinen päätösillallinen.

Aikaa jää myös omaan lepoon ja virkistäytymiseen. Idyllinen Kuressaaren pikkukaupunki tukee ilmapiiriltään kurssin rauhallista rytmiä ja tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja monista hyvinvointipalveluista nauttimiseen. Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Hotellit ja opetuspaikka ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Järjestäjä: Ilmoittautumis-, matka- ja majoitusjärjestelyistä vastaa OÜ KS Koolitus.
Ilmoittautuminen ja maksu: 444 e (sisältää mainitun opetuksen ja ohjelman), 10.6. mennessä (voit samalla halutessasi  varata haluamasi majoituksen ja matkat):  
tästä


ELOKUU 2020MEDITATIVIISTA QIGONGIA
Torstai-lauantai 6.-8.8. (to ja pe klo 17-19, la klo 10-15
), yhteensä 9 h
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Teemme keskittyneesti hiljaisuudessa etupäässä seisten pehmeitä liikkeitä, hengitys- ja meditaatioharjoituksia sekä harjoittelemme liikkumattomuutta staattisten seisomaharjoitusten kautta. Haemme sisäistä rauhaa niin kehoon kuin mieleenkin. Sopii etenkin qigongia aiemmin harrastaneille, mutta kaikille, joita kiinnostaa tutustua tähän vanhaan lajiin. Harjoituksia voidaan soveltaa kunkin kunnon mukaan. Keskitymme tekemiseen emmekä käy läpi teoriaa, joten mieli saa levätä.

Mukaan oma makuualusta (paksu pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.), juotavaa ja lauantaina myös kevyet eväät. Lue maksu- ym. OHJEET.

Voit osallistua koko kurssiin tai vain lauantaipäivään tai pelkkiin iltoihin (sekä to että pe).

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 153 e koko kurssi, etusijalla koko kurssille osallistuvat.
90 e pelkkä lauantai, 76 e to-pe illat (molemmat yhdessä). Ilmoittaudu 29.7. mennessä (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.
Vain rajallinen määrä osallistujia voidaan ottaa turvavälien vuoksi.


AIVOJEN HYVINVOINTIPÄIVÄ
Perjantai 14.8. klo 10-15
Helsingin seudun kesäyliopisto: Helsinginkatu 26 (Helsingin Työväenopisto)

Tule saamaan virikkeitä aivoterveydestäsi huolehtimiseen. Päivän aikana teemme Aivo-qigong- ja muita harjoituksia. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä Aivo-qigong –Brain Qigong® –menetelmä perustuu vanhaan kiinalaiseen viisauteen ja uusimpaan aivotutkimukseen. Sen liikeharjoitusten tarkoitus on aktivoida aivojen kaikkia alueita, jolloin verenkierto aivoissa vilkastuu. Siten aivojen hapensaanti paranee ja ne saavat uutta virtaa. Harjoituksilla parannetaan myös koordinaatiota ja tasapainoa. Aivoja stimuloiva hieronta ja mielikuvaharjoitukset kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. 

Kurssi sisältää aivojen eri alueita aktivoivia liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä, meditaatioharjoituksia eli hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia sekä pieniä tietoiskuja aivoista

Kurssi on tarkoitettu perusterveille aikuisille eikä edellytä ennakkotietoja, ainoastaan kehon normaalia liikkuvuutta (taivutuksia, yhdellä jalalla seisomista ja käsien nostamista pään yläpuolelle). Kurssi ei ole terapiaa eikä kuntoutusta, eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Kurssi ei sovi, mikäli sinulla on ollut pään alueen verenkiertohäiriö tai sairastat psykiatrista sairautta. Lue tästä lisää
OHJEITÄ.

Järjestäjä: Helsingin kesäyliopisto
Hinta ja ilmoittautuminen: 150 e, 3.8. mennessäwww.kesayliopistohki.fi
Lisätietoja: Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi, www.huomen.fi


AIVO-QIGONG® TASO 2, INTENSIIVIKERTAUS
Lauantai 15.8.
klo 10-15
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämillä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.

Kertaamme tason 2, eli kurssi edellyttää sekä tason 1 että tason 2 kurssien käymistä. Välillä ja lopussa rentoudumme makuualustalla.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Mukaan oma makuualusta (paksu pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.), juotavaa ja kevyet eväät. Lue maksu- ym. OHJEET

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 90 e, ilmoittaudu viimeistään 3.8. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.


© Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net