logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG
 

puisto


KURSSIT  2021Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.


 

Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista tästä
 
huom.  kurssimuutokset mahdollisia koronapandemian  vuoksi 
   
LOKAKUU 2021AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 3) 

Perjantaisin 3.9.-10.12. klo 17.00-18.30 (ei 17.9., 15.10. eikä 22.10.), yhteensä 12 kertaa
Helsinki: Deutsche Schule (Saksalainen koulu), Malminkatu 14 (Kamppi) 

Kurssi on tarkoitettu erityisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämän AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® tasot 1 ja 2 hallitseville. Mukaan voi tulla myös, jos olet harjoittanut qigongia säännöllisesti useita vuosia, vaikka et olisi aiemmin tutustunut aivo-qigongin aiempiin tasoihin. Kurssi ei sovellu aloittelijoille. Edellisistä tasoista poiketen tasolla 3 ei ole varsinaisia kohdentamisharjoituksia eikä syviä etutaivutuksia. Tarkoituksena on keskittyä ensisijaisesti omaan virtaavuuden kokemukseen ja keskittyneeseen tekemiseen ryhmän kannattelevassa voimassa. Liikkeissä korostuvat hitaus, useat toistot, hengitys ja meditatiivisuus, jotka ravitsevat ja rentouttavat aivoja ja koko hermostoa. Harjoittelemme turvallisesti isossa salissa.

Muistahan, että aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset OHJEET ja ilmoitathan aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.).

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
AIVO-QIGONG, TASO 1 (myös aivotutkimusprojektin ryhmä) 

Tiistaisin 14.9.-7.12. klo 16.50-17.40 (ei 12.10 eikä 19.10.) yht. 11 kertaa.
Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämillä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Kurssilla opitaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia sekä aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä. Lopussa rentoutuminen seisten tai istuen. Opetellaan perustaso 1 alusta loppuun

AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Ylle mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym.  OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  
Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
JOULUKUU 2021

LEMPEÄ ITSEHIERONTA JA RENTOUTUMINEN
Torstaisin 9.12. ja 16.12. klo 18-19.15

TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Teemme aluksi muutamia rentouttavia liikkeitä ja sitten ohjaan erityisesti keski-ikäiselle sopivan itsehieronnan, jossa käydään kehoa läpi. Hieronta tehdään enimmäkseen vaatteiden läpi. Lopuksi rentoudutaan alustoilla. Varustuksena mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.) sekä rentoutumiseen sopiva makuualusta.

Käytän Zoom-ohjelmaa, joka on sinulle ilmainen. Oppitunnin pituus on 75 minuuttia. Mikrofoni- ja webbikamerayhteys suotava, jotta yhteys toimii myös niin päin, että näen ja kuulen sinut. Ohjeet Zoomin asentamiseksi ja käyttöön ottamiseksi:https://www.ok-sivis.fi/jasenpalvelut/verkkokoulutus/zoom-ohje-osallistujille.html

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 30 e, ilmoittautuminen viimeistään 3.12.2021 (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi, 040 5917895. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
KURSSIT 2022


TAMMIKUU 2022

Mikäli tilanne vaatii, jotkut kevään kursseista voidaan osin tai kokonaan toteuttaa etänä Zoomissa.

AIVO-QIGONG® -harjoitukset (kerrataan taso 3)
Perjantaisin
7.1.-4.3. klo 17.15-18.45, yhteensä 9 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kurssi on jatkoa syksyn 2021 aivo-qigong tason 3 kurssille. Nyt keskitymme liikkeiden sisäistämiseen ja omaan virtaavuuden kokemukseen. Voit tulla mukaan myös, vaikka et olisi osallistunut syksyn kurssille. Edellytyksenä on kuitenkin joko aivo-qigongin tasojen 1 ja 2 hallitseminen TAI useiden vuosien säännöllinen jonkin qigong-muodon harjoittaminen. Kurssi ei sovellu qigongia vasta aloitteleville. Liikkeissä korostuvat hitaus, useat toistot, hengitys ja meditatiivisuus, jotka ravitsevat ja rentouttavat aivoja ja koko hermostoa.

Muistahan, että aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset ym. OHJEET ja ilmoitathan aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.).

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 208 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 30.12. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi; 30.12. on myös viimeinen peruutuspäivä ilman kuluja): Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.


AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 2 kokonaan)
Tiistaisin 11.1.-22.2. klo 17.00-18.15
yht. 7 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kurssilla opitaan intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® tason 2 harjoitukset. Ne sisältävät ykköstason tapaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Rentoudumme lopuksi makuualustalla.

Osallistumisen edellytyksenä on aivo-qigongin tason 1 hallitseminen kokonaan (kaikki 20 osiota) ja opettajalta saatu vahvistus, että taso on sinulle sopiva. Kurssi sopii myös tason 2 kurssin aiemmin käyneille tiiviiksi kertaukseksi.
HUOM. Aivo-qigong tasoa 2 esittelevä kirja ilmestyy sopivasti kurssin alussa.

HUOM. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 165 e, ilmoittaudu viimeistään 30.12.2021 (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.


AIVO-QIGONG, TASO 1 (samalla myös aivotutkimusprojektin ryhmä) 
Torstaisin 20.1.-31.3. 2022 klo 17.30-18.20 (myös talvilomalla 25.2.) yht. 11 kertaa.
Helsinki: Kirjakauppa Era Nova (sali), Kasarmikatu 2

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämillä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Kurssilla opitaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia sekä aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä. Lopussa rentoutuminen seisten tai istuen. Opetellaan perustaso 1 alusta loppuun.

AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Ylle mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym.  OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 240 e, ilmoittautuminen viimeistään 7.1.2022 (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Mikäli sinua kiinnostaa osallistua samalla aivotutkimusprojektiin, ota välittömästi yhteyttä Helena Hallenbergiin ja pyydä lisätietoja. Tutkimuksessa saat tietoa aivojesi tilasta ja harjoitusten vaikutuksista aivoihisi. Ilmoittautuminen tähän viimeistään 13.12.2021, maksu yhteensä 450 e (sisältää kurssin ja aivotutkimusprojektiin osallistumisen )UNETTOMUUDEN KIINALAISET KONSTIT 

Keskiviikko 19.1. klo 17.00-20.15

Helsingin aikuisopisto, Runeberginkatu 22-24, monitoimiluokka 508 

Kurssi tuo helpotusta aikuisten unettomuuteen, levottomiin jalkoihin ja muihin nukkumisongelmiin kiinalaisen terveydenhoidon menetelmin. Keinoina mm. liikkeet, itsehieronta, rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset sekä keskustelu omista kokemuksista. Ei edellytä etukäteistaitoja. Päälle mukavat joustavat vaatteet ja liukumattomat sisäjumppatossut. Salilla on makuualustat. Ota mukaan oma puhdas pyyhe alustan suojaksi.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 39 e, https://opistopalvelut.fi/helsinginaikuisopisto/course.php?l=fi&t=171484, kurssitunnus 8401045KAIVO-QIGONG TASON 1 TIIVIS KERTAUSKURSSI

Keskiviikkoisin 26.1.-16.2. klo 17.30-18.15
, yhteensä 4 kertaa
ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämillä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat joskus opetelleet tason 1 eli se ei sovellu aloittelijoille. Kertaamme koko tason 1. Tunnin lopussa rentoudumme makuualustalla. Zoom on sinulle ilmainen. 

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

Järjestäjä: Huomen / Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 50 e, ilmoittaudu viimeistään 17.1. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. 


MAALISKUU 2022

AIVO-QIGONG® -harjoitukset (kerrataan tasot 1-2)
Perjantaisin 18.3.-29.4. klo 17.15-18.45
, yht. 5 x (ei 8.4. eikä 15.4., pitkäperjantai)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)


Kerrataan tiiviisti aivo-qigong® tasot 1 ja 2. Osallistumisen edellytyksenä on molempien tasojen hallitseminen, ts. kaikki sen 40 osiota. Liikkeiden hiomisen lisäksi keskitytään omaan virtaavuuden kokemukseen ryhmän kannattelevassa voimassa. Keskittymiskyky kasvaa ja liikkeet uppoavat niin sanotusti selkäytimeen. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 115 e, ilmoittaudu viimeistään 7.3. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.HEINÄKUU 2022


MEDITATIVISTA QIGONGIA SEILIN SAARELLA
Torstai-sunnuntai 21.-24.7.2022
Turun saaristo: Seilin saari

Oman kehon ja mielen kohtaamista rauhoittavissa saaristomaisemissa. Teemme keskittyneessä hiljaisuudessa pehmeitä venytteleviä liikkeitä sekä hengitys- ja meditaatioharjoituksia, jotka avaavat kehon ja mielen jumittumia. Qigong auttaa löytämään uusia oivalluksia niiden yhteydestä. Kurssi sopii etenkin qigongia tai muita hitaita lajeja (esim. taiji, jooga) aiemmin harrastaneille. Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Ota harrastuskaveri jakamaan huone kanssasi ja tulkaa viettämään yhteistä virkistävää lomaa merimaisemissa.

Kurssin runkona ovat hiljaiset harjoitukset, joita syvennetään päivän mittaan. Lisäksi sovimme yhteisistä hiljaisista hetkistä ja aterioista. Harjoittelemme väljissä sisätiloissa enimmäkseen seisten, mutta myös istuen ja alustalla rentoutuen. Osallistujat saavat ohjeita harjoituksiin, joita voi tehdä, kun liikkuu omassa rauhassaan saaren luonnossa. Sauna ja uinti kruunaavat meditatiivisen kokemuksen.

Kurssiin kuuluu 1,5 h opastettu kierros, jossa kuulemme saaren kiinnostavasta historiasta ja pääsemme tutustumaan 1733 rakennettuun puukirkkoon. Lisätietoja paikasta: www.visitseili.fi

Seiliin lähdemme torstaina Turusta Aurajoen rannalta (osoite Läntinen rantakatu 37, kävely Rautatieasemalta vie n. 25 minuuttia). Yhteysalus M/s Norrskär lähtee klo 10.00 ja Seiliin saavumme 11.45. Pääsemme heti buffetlounaalle klo 12 alkaen. Päätöspäivänä sunnuntaina lähtö Seilistä klo 16.30 yhteysalus M/s Norrskärillä ja saapuminen Turkuun lähtöpaikkaan klo 18.15. Mukaan kesämielen lisäksi liikuntaan sopivat varusteet (myös sisä- ja ulkoliikuntajalkineet), säänmukaiset muut vetimet (hellehattu / sadevarusteet, lämpimiä vaatteita), makuualusta (paksu pyyhe tai huopakin käy) ja uima-asu.

Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. Matkoista Turun lauttarantaan jokainen vastaa itse. Koko ohjelma ja muut ohjeet lähetetään kurssin varmistuttua (11.6. jälkeen). Muualta Turkuun tuleva, varaa matkasi Turkuun vasta kun olet saanut vahvistuksen kurssin toteutumisesta.

Kurssihintaan kuuluu:
- matkat yhteysaluksella Turusta Seiliin ja takaisin
- kurssin opetus ohjelman mukaan
- majoitus 3 yötä 2 hh, sis. lakanat ja pyyhkeet (1 hh lisämaksusta 105 e / koko aika)
- täysihoito: aamiaiset, buffetlounaat (sis. salaattipöytä, lämmin ruoka, kahvi) ja kotiruokaillalliset
- yhteinen saunavuoro torstaina ja perjantaina, kurssilaisten oma yksityinen vuoro lauantai-iltana
- opastettu saarikierros ja käynti Seilin historiallisessa kirkossa
 

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg (ilmoittautuminen ja opetus) ja Visit Seili / Rederi AB Vitharun
Ilmoittautuminen ja hinta: Hinta: 598 e, ilmoittautuminen 30.5. mennessä: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla minulle mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista HUOM. Kurssi toteutetaan vain, mikäli sille osallistuu vähintään 10 henkeä.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi, puh. 0405917895.
ELOKUU 2022

UNETTOMUUDEN HOITO KIINALAISIN MENETELMIN
Torstai 4.8. klo 17.00-20.15

Helsinki, Helsingin seudun kesäylipisto (tarkka paikka selviää myöhemmin)

Opitaan vanhoja kiinalaisia menetelmiä, joilla voi saada helpotusta aikuisten unettomuuteen. Sopii myös yleisesti rauhoittamaan levotonta mieltä. Keinoina lempeät liikkeet, helppo itsehieronta, rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset sekä keskustelu omista kokemuksista. Harjoitukset tehdään hiljaisuudessa keskittyneesti, pääosin seisten, mutta myös tuolilla istuen ja alustalla maaten. Kurssille kannattaa hankkia opettajan uusin teos Levollinen yö. Kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon (Bazar 2022, ei sisälly kurssihintaan).

Kurssi on tarkoitettu perusterveille aikuisille eikä edellytä ennakkotietoja. Mahdollisista vaivoista on kuitenkin hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen.

Järjestäjä: Helsingin seudun kesäyliopisto

Ilmoittautuminen ja hinta: 45 e, ilmoittautuminen alkaa 31.3. ja päättyy 27.7., https://kesayliopistopalvelut.fi/helsinginseutu/course.php?l=fi&t=6473


©Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net