HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä


KURSSIT 2022TAMMIKUU 2022

Huom. kurssimuutokset mahdollisia. Mikäli tilanne vaatii, jotkut kevään kursseista voidaan osin tai kokonaan toteuttaa etänä Zoomissa.


AIVO-QIGONG® -harjoitukset (kerrataan taso 3)
Perjantaisin 7.1.-4.3. klo 17.15-18.45
(yhteensä 9 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)
KURSSI ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA TOISTAISEKSI

Jatkoa syksyn 2021 aivo-qigong® tason 3 kurssille. Keskitytään liikkeiden sisäistämiseen ja omaan virtaavuuden kokemukseen. Voit tulla mukaan, vaikka et olisi osallistunut syksyn kurssille. Edellytyksenä on joko aivo-qigongin tasojen 1 ja 2 hallitseminen TAI useiden vuosien säännöllinen jonkin qigong-muodon harjoittaminen. Aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset ym.
OHJEET ja ilmoita mahdollisista muutoksista terveydentilassasi.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 208 e, sitova ilmoittautuminen HETI (anna puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi; 30.12. on myös viimeinen peruutuspäivä ilman kuluja): Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.AIVO-QIGONG® TASON 1 TIIVIS KERTAUSKURSSI
Keskiviikkoisin 26.1.-16.2. klo 17.30-18.15
(yhteensä 4 kertaa)
TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat joskus opetelleet aivo-qigongin® tason 1 eli se ei sovellu aloittelijoille. Kertaamme koko tason 1. Tunnin lopussa rentoudumme makuualustalla. HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 50 e, ilmoittaudu heti (anna puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.QIGONGIA STRESSAANTUNEILLE
Torstaisin 27.1.-31.3. klo 17.30-18.45
(yhteensä 10 kertaa)
TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Vanhat
lingyuangong-harjoitukset hoitavat ja tasapainottavat lempeästi sisäelinten toimintaa. Hengitykseen keskittyminen, rauhallisuus ja toistot rauhoittavat stressaantunutta mieltä. Aloitamme keveillä kehoa lämmittävillä liikkeillä. Kaikki liikkeet tehdään seisten. Lisäksi rentoutuminen alussa ja lopussa. Sopii sarjaa ennen tehneille ja siihen vasta tutustuville. Aiempi qigong- tai taijikokemus suotava. Tunnin pituus 75 min.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 160 e, ilmoittaudu heti (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
HELMIKUU 2022


KIINALAISIA KEINOJA UNETTOMUUDEN HOITOON
Keskiviikko 2.2. klo 18.45 - n. 19.30

TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Lyhyessä esittelyssä kerron uusimmasta kirjastani
Levollinen yö, kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon. Miten unettomuus selitetään ja mitä keinoja sen voittamiseen löytyy vanhasta kiinalaisesta viisaudesta? Teemme myös yhdessä muutamia kirjan harjoituksia.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: Ei osallistumismaksua. Ilmoittaudu viimeistään 1.2. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.KIINALAISIA KEINOJA UNETTOMUUTEEN JA LEVOTTOMUUTEEN
Lauantai 12.2. klo 13.30-15.30

TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Helpotusta aikuisten unettomuuteen kiinalaisen terveydenhoidon menetelmin. Sopii myös rauhoittamaan levotonta mieltä. Keinoina liikkeet, itsehieronta sekä rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset. Ei edellytä etukäteistaitoja. Päälle mukavat joustavat vaatteet. Pidämme iltapäivän kuluessa pienen tauon.

Käytän Zoom-ohjelmaa, joka on sinulle ilmainen. Mikrofoni- ja webbikamerayhteys suotava, muttei välttämätön, jotta yhteys toimii myös niin päin, että näen ja kuulen sinut. Ohjeet Zoomin asentamiseksi ja käyttöön ottamiseksi:
https://www.ok-sivis.fi/jasenpalvelut/verkkokoulutus/zoom-ohje-osallistujille.html
Kurssin tueksi voi hankkia Helena Hallenbergin tuoreen kirjan
Levollinen yö, kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 30 e, ilmoittautuminen ja maksu 8.2. mennessä (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.MAALISKUU 2022

AIVO-QIGONG® -harjoitukset (kerrataan tasot 1-2)
Perjantaisin 18.3.-29.4. klo 17.15-18.45
(ei 8.4. eikä pitkäperjantaina 15.4. , yhteensä 5 kertaa)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)
TARVITTAESSA TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Kerrataan tiiviisti aivo-qigong® tasot 1 ja 2. Edellytyksenä on niiden hallitseminen, ts. kaikki 40 osiota. Hiomme liikkeitä ja keskitymme omaan virtaavuuden kokemukseen. Keskittymiskyky kasvaa ja liikkeet uppoavat selkäytimeen. Lopussa rentoutuminen alustalla. Lue maksu- ym.
OHJEET

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 115 e, ilmoittaudu viimeistään 7.3. (anna puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.HUHTIKUU 2022

KIINALAISTA TUINA-ITSEHIERONTAA
Lauantai 23.4. klo 11.00-15.00

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Tässä työpajassa tutustut kiinalaiseen tuina-nimellä tunnettuun hierontaan, joka on osa perinteistä kiinalaista ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Itsehieronnassa käsitellään kehoa omin käsin. Kokeilemme eri tekniikoita ja niiden vaikutusta ja käymme sitten rauhallisesti kehoa läpi. Hieronta saa elinvoiman ja veren virtaamaan paremmin, joten se sekä virkistää että rentouttaa. Osan harjoituksista teemme seisten, osan istuen. Lopussa rentoudutaan alustoilla. Sopii kaikille terveydestään kiinnostuneille, ennakkotietoja ei tarvita. Mukaan sisätossut tai villasukat, joustavat ja lämpimät vaatteet sekä makuualusta.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg, tiedustelut ja lisätiedot huomen@kolumbus.fi.
Ilmoittautuminen ja maksu: 50 e, ilmoittautuminen viimeistään 13.4. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.TOUKOKUU 2022

LUOSTARIN MUURIEN SUOJASSA. HILJAISUUDEN RETRIITTI
Pe 20.5. klo 15.00 – su 22.5. klo 18.00

Tallinna: Piritan luostari

On aika avautua keväälle, uudelle kasvulle ja toivolle. Luostarissa nautimme rukouksesta, rauhasta ja hiljaisuudesta vieraanvaraisen toimivan birgittalaissisaryhteisön keskellä. Inspiroivana ympäristönä on vuonna 1407 perustettu ja 2001 uudelleen rakennettu birgittalaisluostari Tallinnan Piritassa. Se sijaitsee luonnonkauniin Pirita-joen suistossa, osoitteessa Merivälja tee 18.

Tarkemmat yksityiskohdat mm. laivamatkoista lähetämme ilmoittautuneille myöhemmin. Retriitin osallistuja vastaa itse tarvittavista matkustusasiakirjoista. Retriitti on avoin kaikille kiinnostuneille. Retriitin ohjaavat pastori Tarja Korpela ja retriitinohjaaja Helena Hallenberg.
Hiljaisuuden ystävien sivuilta voit lukea lisää siitä, mistä retriitissä on kysymys.

Järjestäjä: Vantaan seurakunnat.
Ilmoittautuminen ja maksu: 240 e (sisältää täysihoidon yhden hengen huoneessa ja laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki sekä bussikuljetuksen Tallinnan satamasta luostariin ja takaisin satamaan). Ilmoittautuminen viimeistään 22.4. Ilmoittautumislinkki sivulla https://www.vantaanseurakunnat.fi/tapahtumat/2022-05-20/luostarin-muurien-suojassa-hiljaisuuden-retriitti-tallinnan-birgittalaissisarten-luostarissa
Ilmoittautumisen voi perua maksutta 29.4. saakka. Tämän jälkeen retriitin voi perua maksutta vain lääkärintodistusta vastaan. Olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Paikkoja retriittiin on 20.
KESÄKUU 2022

KEHO JA MIELI TASAPAINOON
Maanantai-torstai 13.-16.6.

Kemiönsaari: Labbnäs Semesterhem, Labbnäsintie 66, Dragsfjärd

Suorittamisen ja pään ylivallan saa tällä kurssilla unohtaa. Sopii erityisen hyvin uupuneille ja stressaantuneille. Kurssi perustuu kiinalaisen terveydenhoidon pitkään perinteeseen ja sisältää pehmeitä
qigong-liikeharjoituksia, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, itsehierontaa ja lepoa. Lempeät harjoitukset tehdään keskittyneessä hiljaisuudessa ja useaan kertaan toistaen. Näin keho ja mieli saavat tilaa rauhoittua ja asettua tasapainoon. Kurssi on kokemuksellinen, ei teoreettinen, eikä ennakkotaitoja tai huippukuntoa tarvita. Harjoituksia tehdään pääosin seisten, mutta myös tilassa liikkuen sekä istuen ja makuulla. Harjoittelemme mahdollisimman paljon ulkona (mm. joka aamu ennen aamiaista) sekä myös sisätiloissa liiterissä.

Paikkana on Kemiönsaaressa sijaitseva Labbnäsin lomakoti. Sinne pääsee omalla autolla perille asti tai bussilla n. 700 metrin päähän. Hyvää oloa lisäävät Marttojen kattamat herkulliset
kala-kasvisateriat sekä mahdollisuus uida ja saunoa joka ilta. Lisätietoja paikasta: www.labbnas.fi

Kurssi alkaa maanantaina majoittumisella klo 14 alkaen, ja klo 15.30 on iltapäiväkahvit, jonka jälleen alkaa varsinainen opetusosuus. Kurssi päättyy torstaina lounaaseen, joka alkaa klo 12.30 (huoneiden luovutus torstaina klo 12.00). Tarkka ohjelma ja ohjeet lähetetään 16.5. jälkeen kurssin varmistuttua.

Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan.
Koirakavereita ei valitettavasti enää voi tuoda Labbnäsiin.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg ja Labbnäs semesterhem
Ilmoittautuminen ja maksu: 525 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 28.4. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi.
Hintaan kuluu majoitus (1 hh, 2 hh saa halutessaan), täysihoito, saunat ja opetus. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla minulle mahdollisista
ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista.
HUOM. Kurssille voidaan ottaa korkeintaan 15 henkeä.HEINÄKUU 2022

MEDITATIIVISTA QIGONGIA SEILIN SAARELLA
Torstai-sunnuntai 21.-24.7.2022

Turun saaristo: Seilin saari

Keskittyneessä hiljaisuudessa pehmeitä venytteleviä liikkeitä sekä hengitys- ja meditaatioharjoituksia, jotka avaavat kehon ja mielen jumittumia. Sopii etenkin qigongia tai muita hitaita lajeja (esim. taiji, jooga) aiemmin harrastaneille. Harjoittelemme väljissä sisätiloissa enimmäkseen seisten, mutta myös istuen ja alustalla rentoutuen. Osallistujat saavat myös ohjeita harjoituksiin, joita voi tehdä omassa rauhassaan saaren luonnossa. Sauna ja uinti kruunaavat meditatiivisen kokemuksen. Kurssiin kuuluu 1,5 h opastettu kierros, jossa kuulemme saaren kiinnostavasta historiasta ja pääsemme tutustumaan 1733 rakennettuun puukirkkoon. Lisätietoja paikasta:
www.visitseili.fi

Seiliin lähdemme torstaina Turusta Aurajoen rannalta (Läntinen rantakatu 37, kävely Rautatieasemalta vie n. 25 minuuttia). Yhteysalus M/s Norrskär lähtee klo 10.00 ja Seiliin saavumme 11.45. Pääsemme heti buffetlounaalle klo 12 alkaen. Päätöspäivänä sunnuntaina lähtö Seilistä klo 16.30 yhteysalus M/s Norrskärillä ja saapuminen Turkuun lähtöpaikkaan klo 18.15.

Koko ohjelma ja ohjeet lähetetään kurssin varmistuttua (11.6. jälkeen). Muualta Turkuun tuleva, varaa matkasi Turkuun vasta, kun olet saanut vahvistuksen kurssin
toteutumisesta. Alaikäraja kurssille on 18 vuotta.
Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan.

Kurssihintaan kuuluu:
- matkat yhteysaluksella Turusta Seiliin ja takaisin
- kurssin opetus ohjelman mukaan
- majoitus 3 yötä 2 hh, sis. lakanat ja pyyhkeet (1 hh lisämaksusta 105 e / koko aika)
- täysihoito: aamiaiset, buffetlounaat (sis. salaattipöytä, lämmin ruoka, kahvi) ja kotiruokaillalliset
- yhteinen saunavuoro torstaina ja perjantaina, kurssilaisten oma yksityinen vuoro lauantai-iltana
- opastettu saarikierros ja käynti Seilin historiallisessa kirkossa

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg (ilmoittautuminen ja opetus) ja Visit Seili / Rederi AB Vitharun
Ilmoittautuminen ja maksu: 598 e, ilmoittautuminen viimeistään 30.5. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla minulle mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista. HUOM. Kurssi toteutetaan vain, mikäli sille osallistuu vähintään 10 henkeä.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895.ELOKUU 2022

UNETTOMUUDEN HOITO KIINALAISIN MENETELMIN
Torstai 4.8. klo 17.00-20.15

Helsinki, Helsingin seudun kesäylipisto (tarkka paikka selviää myöhemmin)

Opitaan vanhoja kiinalaisia menetelmiä, joilla voi saada helpotusta aikuisten unettomuuteen. Sopii myös yleisesti rauhoittamaan levotonta mieltä. Keinoina lempeät liikkeet, helppo itsehieronta, rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset sekä keskustelu omista kokemuksista. Harjoitukset tehdään hiljaisuudessa keskittyneesti, pääosin seisten, mutta myös tuolilla istuen ja alustalla maaten. Kurssille kannattaa hankkia opettajan uusin teos
Levollinen yö. Kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon (Bazar 2022, ei sisälly kurssihintaan). Kurssi on tarkoitettu perusterveille aikuisille eikä edellytä ennakkotietoja. Mahdollisista vaivoista on kuitenkin hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen.

Järjestäjä: Helsingin seudun kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 45 e, ilmoittautuminen alkaa 31.3. ja päättyy 27.7., https://kesayliopistopalvelut.fi/helsinginseutu/course.php?l=fi&t=6473
© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net