logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2019Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Kursseja myös tilauksesta yksityisille ryhmille ja yrityksille.

Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.


 

Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista tästä
LOKA-JOULUKUU 2019

 

AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 2 kokonaan)
Torstaisin 3.10.- 12.12. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 17.10., syysloma), yht. 10 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Teemme tason 2 harjoituksia, joiden sisälle taso 1 lomittuu. Osallistumisen edellytyksenä on koko  tason 1 osaaminen (pelkkä päivän tai illan tutustumiskurssi ei riitä). Opettaja pidättää itsellään oikeuden osoittaa oppilaalle oikea taso.

HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Se edellyttää kohtuukuntoa eikä sovi liikuntaesteisille. Liikkeet tehdään pääosin seisten (myös yhdellä jalalla seisten), ja käsiä nostetaan pään yläpuolelle.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  Mahdollisuus tulla kokeilemaan kerran jos tilaa on, maksu 20 e, ilmoittaudu etukäteen Helenalle 040 5917895.
LOKA-MARRASKUU 2019

 

AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 1 kokonaan)
Perjantaisin 11.10., 1.11., 8.11., 22.11. ja 29.11. klo 17.15-18.30
, yht. 5 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. Aloitamme tasolta 1, joka ei edellytä ennakkotietoja, mutta mukaan voivat tulla myös qigongia harjoittavat  tai qigongiin aiemmin tutustuneet. Myös  aivo-qigongin tasoon 1 aiemmin tutustuneet ovat tervetulleita kertailemaan. 

HUOM. Kyse on ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Se edellyttää kohtuukuntoa eikä sovi liikuntaesteisille. Liikkeet tehdään pääosin seisten (myös yhdellä jalalla seisten), ja käsiä nostetaan pään yläpuolelle.

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  
Mahdollisuus tulla kokeilemaan kerran jos tilaa on, maksu 20 e, ilmoittaudu etukäteen Helenalle 040 5917895.MARRASKUU 2019

 

AIVO-QIGONG® (taso 1 osin)
Lauantai 9.11. klo 10.00-14.30 - TÄYNNÄ

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8,  liikuntatila YK7

Aivo-qigong® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Myös mieli rauhoittuu. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® perustuu 30 vuoden kokemukseen kiinalaisista qigong (chi kung) -terveysharjoituksista. Kurssi sisältää pieniä tietoiskuja aivoista sekä aivojen eri alueita aktivoivia liikeharjoituksia, akupisteiden käsittelyä ja keskittymisharjoituksia. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, sillä teemme perustason 1 harjoituksia (emme koko sarjaa). Ylle joustavat vaatteet, liukumattomat sisäjumppatossut. Edellyttää kehon normaalia toimintakykyä. Mahdollisista vaivoista on hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen. HUOM. Aivo-qigong ei ole terapiaa tai kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto 
Ilmoittautuminen ja maksu:
  39 e, 
www.helsinginaikuisopisto.fi, kurssitunnus 8401017

 

KURSSIT 2020
 TAMMI-HELMIKUU 2020


AIVO-QIGONG® -harjoitukset (tasot 1-2)
Torstaisin 2.1.-12.3. klo 17.00-18.30
, yht. 11 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)


Teemme fil.tri Helena Hallenbergin kehittämän AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® tason 1 ja 2 harjoituksia. Osallistumisen edellytyksenä on  molempien tasojen osaaminen kokonaan, ts. kaikki sen 40 osiota ja opettajan antama vahvistus tason soveltuvuudesta itselle. Teemme vaihdellen  tasojen 1 ja 2 osioita ja sijoitamme niitä toistensa lomaan. Mukana on pieniä opetusosuuksia ja liikkeiden ohjausta, mutta keskitymme ensisijaisesti omaan virtaavuuden kokemukseen ja keskittyneeseen tekemiseen ryhmän kannattelevassa voimassa. Keskittymiskyky kasvaa ja liikkeet uppoavat niin sanotusti selkäytimeen. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  215 e, ilmoittaudu viimeistään 18.12. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.AIVO-QIGONG
® (taso 1 osin)
Lauantai 11.1. klo 10.00-14.30

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8,  liikuntatila YK7

Aivo-qigong® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Myös mieli rauhoittuu. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® perustuu 30 vuoden kokemukseen kiinalaisista qigong (chi kung) -terveysharjoituksista. Kurssi sisältää pieniä tietoiskuja aivoista sekä aivojen eri alueita aktivoivia liikeharjoituksia, akupisteiden käsittelyä ja keskittymisharjoituksia. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita, sillä teemme perustason  1 harjoituksia (emme koko sarjaa). Kurssi edellyttää kehon normaalia toimintakykyä. Mahdollisista vaivoista on hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen. HUOM. Aivo-qigong ei ole kuntoutusta tai terapiaa eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Pukeudu joustaviin vaatteisiin ja liukumattomiin sisäjumppatossuihin. Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla.

Järjestäjä: Helsingin aikuisopisto 
Ilmoittautuminen ja maksu:
  39 e, 
www.helsinginaikuisopisto.fiAIVO-QIGONG® -kurssi (taso 1 kokonaan)
Keskiviikkoisin 15.1., 22.1., 29.1., 12.2., 19.2. ja 26.2. klo 17.15-18.30,
yht. 6 kertaa
Helsinki: Kirjakauppa Era Nova (sali), Kasarmikatu 2 (Eira)


Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämillä
AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.

Kurssilla opitaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia sekä aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä. Lopussa seisten tai tuolilla tehtävä meditaatio. Emme tunnin aikana käytä alustoja. Käymme läpi perustason 1, joka ei edellytä ennakkotietoja, mutta mukaan voivat tulla myös tasoon 1 tutustuneet kertailemaan. HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia jos oma terveydentila herättää kysymyksiä. 

Mukaan mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). 

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  116 e, ilmoittaudu viimeistään 3.1. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.


MAALIS-HUHTIKUU 2020

AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 1 kokonaan)
Perjantaisin 6.3., 13.3., 3.4., 17.4. ja 24.4. klo 17.00-17.50
, yht. 5 kertaa
Helsinki: Deutsche Schule (Saksalainen koulu), Malminkatu 14 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämillä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu,  hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.

Kurssilla opitaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia sekä aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä. Lopussa rentoutuminen makuualustalla. Käymme läpi perustason 1, joka ei edellytä ennakkotietoja, mutta mukaan voivat tulla myös tasoon 1 tutustuneet kertailemaan. HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Mukaan oma makuualusta (paksu pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  105 e, ilmoittaudu viimeistään 21.2. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Voit tulla kertamaksulla 20 e kokeilemaan kerran. Ilmoita tulostasi Helenalle 040 5917895.

 

AIVO-QIGONG® -harjoitukset (taso 1 kokonaan)
Perjantaisin 6.3., 13.3., 3.4., 17.4. ja 24.4. klo 18.00-18.50
, yht. 5 kertaa
Helsinki: Deutsche Schule (Saksalainen koulu), Malminkatu 14 (Kamppi)

Teemme fil.tri Helena Hallenbergin kehittämän AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® tason 1 harjoituksia. Osallistumisen edellytyksenä on  tason 1 osaaminen kokonaan, ts. kaikki sen 20 osiota. Mukana on liikkeiden ohjausta, mutta keskitymme ensisijaisesti koko sarjan keskittyneeseen tekemiseen ja omaan virtaavuuden kokemukseen ryhmän kannattelevassa voimassa. Keskittymiskyky kasvaa ja liikkeet uppoavat niin sanotusti selkäytimeen. Lopussa rentoudutaan alustalla. Mukaan oma makuualusta (paksu pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  105 e, ilmoittaudu viimeistään 21.2. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Voit tulla kertamaksulla 20 e kokeilemaan kerran. Ilmoita tulostasi Helenalle 040 591789 .Olen tutkimusvapaalla 15.-30.3.2020 Tänä aikana ei opetusta tai vastaanottoa. Tavoitettavissa 31.3. alkaen.
HUHTIKUU 2020


AIVO-QIGONG® -kurssi (taso 2 kokonaan)
Torstaisin 2.4.-28.5. klo 17.00-18.30
(HUOM. ei 9.4. eikä 21.5.), yht. 7 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Osallistumisen edellytyksenä on  tason 1 hallitseminen ja opettajan antama vahvistus tason soveltuvuudesta itselle. Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä
AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® sisältää aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Opitaan tason 2 harjoitukset.  HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia jos oma terveydentila herättää kysymyksiä. 

Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  135 e, ilmoittaudu viimeistään 11.3. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.


QIGONGIN JOHDANTOKURSSI
Keskiviikkoisin 8.4., 15.4. ja 29.4. klo 17.15-18.15
(HUOM. ei 22.4.), yht. 3 kertaa
Helsinki: Kirjakauppa Era Nova (sali), Kasarmikatu 2
(Eira)

Tutustu kiinalaisten qigong-terveysharjoitusten perusasioihin, sen liikekieleen ja harjoittelutapaan. Kurssilla opitaan helppoja ja lempeitä qigongin liike- ja hengitysharjoituksia, jotka tehdään seisten.

Lyhytkurssi on tarkoitettu aloittelijoille eikä edellytä ennakkotietoja. Kurssi sopii kaikille, joita qigong kiinostaa, ja on erittäin suositeltava, mikäli osallistut Helena Hallenbergin luoman aivo-qigongin
® opetukseen etkä ole aikaisemmin harrastanut minkäänlaista qigongia. Kurssista on sinulle hyötyä, vaikka olisit jo aloittanut aivo-qigongin. Ylle mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.).

Järjestäjä: Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu:  61 e, ilmoittautuminen alkaa 19.2. Ilmoittaudu viimeistään 10.3. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi.  Saat laskun ilmoittauduttuasi.


TOUKOKUU 2020


AIVOTERVEYTTÄ KIINALAISITTAIN

Lauantai-sunnuntai  23.-24.5.2020

Oulu: Vuolle-opisto 

Aloitteiljoille, tason 1 harjoituksia.
(tiedot täydentyvät vähitellen)HEINÄKUU 2020QIGONG (CHI KUNG)  - KIINALAISTA HYVINVOINTIA
Lauantai-perjantai 4.-10.7.
(4.7. ja 10.7. matkapäiviä)
Viro: Haapsalu, Läänemaa Ühisgümnaasium, Wiedemanni 15

Tiiviskurssilla opit kiinalaisen qigongin perusasioita: omaan kehoon tutustumista sekä liike-, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, joilla voit hoitaa terveyttäsi ja lisätä koko kehon rentoutta ja elinvoimaa. Tuloksena on virkistynyt ja tasapainoinen olo niin kehossa kuin mielessäkin.

Liikkeet ovat rauhallisia ja pehmeitä ja tehdään oman kunnon mukaan pääosin seisten, mutta myös tilassa liikkuen, makuulla sekä istuen joko alustalla tai tuolilla. Harjoittelemme pääosin ryhmässä, jossa kouluttaja ohjaa 30 vuoden kokemuksella myös yksilöllisesti kunkin tarpeiden mukaan. Pääpaino on harjoitusten tekemisessä ja kokemisessa, mutta kurssilla tutustutaan myös qigongin taustaan ja vaikutuksiin. Ennakkotietoja ei tarvita, vaan kurssi sopii niin aloittelijoille kuin qigongiin jo tutustuneille.

Harjoittelemme valoisissa mukavissa sisätiloissa, mutta sään salliessa myös ulkona.  Kurssiin kuuluu yksi kylpylävierailu Laine Spaan kylpylään, jossa on kolme erilaista saunaa, allas ja poreamme, sekä yhteinen päätösillallinen.

Aikaa jää myös omaan lepoon ja virkistäytymiseen. Idyllinen Haapsalun pikkukaupunki tukee ilmapiiriltään kurssin rauhallista rytmiä ja tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja monista hyvinvointipalveluista nauttimiseen. Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Hotellit ja opetuspaikka ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Järjestäjä: Ilmoittautumis-, matka- ja majoitusjärjestelyistä vastaa OÜ KS Koolitus.
Ilmoittautuminen ja maksu: 444 e (sisältää mainitun opetuksen ja ohjelman), 1.6. mennessä (voit samalla halutessasi  varata haluamasi majoituksen ja matkat):  
tästä


ELOKUU 2020MEDITATIIVISTA QIGONGIA TUNTURISSA

Maanantai-lauantai 3.-8.8.

Saariselkä: Kiilopää

Sinulle, joka kaipaat rauhoittumista ja oman kehon ja mielen kohtaamista meditatiivisessa hiljaisuudessa ja upeissa Lapin maisemissa. Sopii kaikille.
(tiedot täydentyvät vähitellen)


© Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net