HUOMEN /
HELENA HALLENBERG
KURSSIT• Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.
• Lue
OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.
• Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.
• Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista
tästä


KURSSIT 2022

Huom. kurssimuutokset mahdollisia. Mikäli tilanne vaatii, jotkut kursseista voidaan osin tai kokonaan toteuttaa etänä Zoomissa.
TOUKOKUU 2022

MITÄ ON MEDITATIIVINEN QIGONG
Keskiviikko 18.5. klo 18.30 - n. 19.00
TOTEUTETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Lyhyessä esittelyssä kerron siitä, mitä on meditatiivinen qigong. Teemme myös yhdessä muutamia aihetta havainnollistavia harjoituksia, joissa on mukana osia niin uudemmista kuin vuosisatoja vanhoista harjoituksista.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: Ei osallistumismaksua. Ilmoittaudu viimeistään 16.5: Helena Hallenberg. huomen@kolumbus.fi. Saat osallistumislinkin kurssipäivänä.

Meditatiivisen qigongin ytimeen pääset
kesäkurssilla Seilissä to-su 21.-24.7. (ilmoittaudu viimeistään 30.5.), ks. lisätiedot alta.


LUOSTARIN MUURIEN SUOJASSA. HILJAISUUDEN RETRIITTI
Pe 20.5. klo 15.00 – su 22.5. klo 18.00

Tallinna: Piritan luostari

On aika avautua keväälle, uudelle kasvulle ja toivolle. Luostarissa nautimme rukouksesta, rauhasta ja hiljaisuudesta vieraanvaraisen toimivan birgittalaissisaryhteisön keskellä. Inspiroivana ympäristönä on vuonna 1407 perustettu ja 2001 uudelleen rakennettu birgittalaisluostari Tallinnan Piritassa. Se sijaitsee luonnonkauniin Pirita-joen suistossa, osoitteessa Merivälja tee 18.

Tarkemmat yksityiskohdat mm. laivamatkoista lähetämme ilmoittautuneille myöhemmin. Retriitin osallistuja vastaa itse tarvittavista matkustusasiakirjoista. Retriitti on avoin kaikille kiinnostuneille. Retriitin ohjaavat pastori Tarja Korpela ja retriitinohjaaja Helena Hallenberg.
Hiljaisuuden ystävien sivuilta voit lukea lisää siitä, mistä retriitissä on kysymys.

Järjestäjä: Vantaan seurakunnat.
Ilmoittautuminen ja maksu: 240 e (sisältää täysihoidon yhden hengen huoneessa ja laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki sekä bussikuljetuksen Tallinnan satamasta luostariin ja takaisin satamaan). Ilmoittaudu peruutuspaikalle ilmoittautumislinkin kautta: https://www.vantaanseurakunnat.fi/tapahtumat/2022-05-20/luostarin-muurien-suojassa-hiljaisuuden-retriitti-tallinnan-birgittalaissisarten-luostarissa
Ilmoittautumisen voi perua maksutta 29.4. saakka. Tämän jälkeen retriitin voi perua maksutta vain lääkärintodistusta vastaan.AIVO-QIGONG® -peruskurssi (taso 1 kokonaan)
Kahden päivän tiiviskurssi, lauantait 28.5. ja 4.6. klo 10.00 –14.30
(molempina päivinä)
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämillä AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoituksilla aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.
Lue lisää aivo-qigongista®.

Kurssilla opitaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia sekä aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä. Lopussa pieni rentoutuminen alustalla. Opettelemme perustason 1. Tiivis kahden päivän peruskurssi
sopii aivo-qigongiin vasta tutustuville, mutta myös kertaukseksi aivo-qigongin 1-tason joskus käyneille.

HUOM. AIVO-QIGONG® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym.
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 150 e, ilmoittaudu viimeistään 19.5. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.HEINÄKUU 2022

MEDITATIIVISTA QIGONGIA SEILIN SAARELLA
Torstai-sunnuntai 21.-24.7.2022

Turun saaristo: Seilin saari

Keskittyneessä hiljaisuudessa pehmeitä venytteleviä liikkeitä sekä hengitys- ja meditaatioharjoituksia, jotka avaavat kehon ja mielen jumittumia. Sopii etenkin qigongia tai muita hitaita lajeja (esim. taiji, jooga) aiemmin harrastaneille. Harjoittelemme väljissä sisätiloissa enimmäkseen seisten, mutta myös istuen ja alustalla rentoutuen. Osallistujat saavat myös ohjeita harjoituksiin, joita voi tehdä omassa rauhassaan saaren luonnossa. Sauna ja uinti kruunaavat meditatiivisen kokemuksen. Kurssiin kuuluu 1,5 h opastettu kierros, jossa kuulemme saaren kiinnostavasta historiasta ja pääsemme tutustumaan 1733 rakennettuun puukirkkoon. Lisätietoja paikasta:
https://www.visitseili.fi/fi/

Seiliin lähdemme torstaina Turusta Aurajoen rannalta (Läntinen rantakatu 37, kävely Rautatieasemalta vie n. 25 minuuttia). Yhteysalus M/s Norrskär lähtee klo 10.00 ja Seiliin saavumme 11.45. Pääsemme heti buffetlounaalle klo 12 alkaen. Päätöspäivänä sunnuntaina lähtö Seilistä klo 16.30 yhteysalus M/s Norrskärillä ja saapuminen Turkuun lähtöpaikkaan klo 18.15.

Koko ohjelma ja ohjeet lähetetään kurssin varmistuttua (11.6. jälkeen). Muualta Turkuun tuleva, varaa matkasi Turkuun vasta, kun olet saanut vahvistuksen kurssin toteutumisesta. Alaikäraja kurssille on 18 vuotta.
Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan.

Kurssihintaan kuuluu:
- matkat yhteysaluksella Turusta Seiliin ja takaisin
- kurssin opetus ohjelman mukaan
- majoitus 3 yötä 2 hh, sis. lakanat ja pyyhkeet (1 hh lisämaksusta 105 e / koko aika)
- täysihoito: aamiaiset, buffetlounaat (sis. salaattipöytä, lämmin ruoka, kahvi) ja kotiruokaillalliset
- yhteinen saunavuoro torstaina ja perjantaina, kurssilaisten oma yksityinen vuoro lauantai-iltana
- opastettu saarikierros ja käynti Seilin historiallisessa kirkossa

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg (ilmoittautuminen ja opetus) ja Visit Seili / Rederi AB Vitharun
Ilmoittautuminen ja maksu: 598 e, ilmoittautuminen viimeistään 30.5. Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla minulle mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista. HUOM. Kurssi toteutetaan vain, mikäli sille osallistuu vähintään 10 henkeä.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.ELOKUU 2022

UNETTOMUUDEN HOITO KIINALAISIN MENETELMIN
Torstai 4.8. klo 17.00-20.15

Helsinki, Helsingin seudun kesäylipisto (tarkka paikka selviää myöhemmin)

Opitaan vanhoja kiinalaisia menetelmiä, joilla voi saada helpotusta aikuisten unettomuuteen. Sopii myös yleisesti rauhoittamaan levotonta mieltä. Keinoina lempeät liikkeet, helppo itsehieronta, rentoutumis- ja mielikuvaharjoitukset sekä keskustelu omista kokemuksista. Harjoitukset tehdään hiljaisuudessa keskittyneesti, pääosin seisten, mutta myös tuolilla istuen ja alustalla maaten. Kurssille kannattaa hankkia opettajan uusin teos
Levollinen yö. Kiinalaisia keinoja unettomuuden hoitoon (Bazar 2022, ei sisälly kurssihintaan). Kurssi on tarkoitettu perusterveille aikuisille eikä edellytä ennakkotietoja. Mahdollisista vaivoista on kuitenkin hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta OHJEET.

Järjestäjä: Helsingin seudun kesäyliopisto
Ilmoittautuminen ja maksu: 45 e, ilmoittautuminen viimeistään 27.7., https://kesayliopistopalvelut.fi/helsinginseutu/course.php?l=fi&t=6473
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


VIRKISTY KIINALAISELLA TUINA-ITSEHIERONNALLA
Päiväkurssi, lauantai 13.8. klo 11.00-15.00

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Tässä työpajassa tutustut kiinalaiseen tuina-nimellä tunnettuun hierontaan, joka on osa perinteistä kiinalaista ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Itsehieronnassa käsitellään kehoa venytyksin ja omin käsin. Kokeilemme eri tekniikoita ja niiden vaikutusta ja käymme sitten rauhallisesti kehoa läpi omin käsin. Hieronta saa elinvoiman ja veren virtaamaan paremmin, joten se sekä virkistää että rentouttaa. Osan harjoituksista teemme seisten, osan istuen. Lopussa rentoudutaan alustoilla. Sopii kaikille terveydestään kiinnostuneille, ennakkotietoja ei tarvita. Mukaan sisätossut tai villasukat, joustavat ja lämpimät vaatteet sekä makuualusta.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg, tiedustelut ja lisätiedot huomen@kolumbus.fi.
Ilmoittautuminen ja maksu: 60 e, ilmoittautuminen viimeistään 3.8. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.SYYSKUU 2022

Huom. kurssimuutokset mahdollisia. Mikäli tilanne vaatii, jotkut kursseista voidaan osin tai kokonaan toteuttaa etänä Zoomissa.


AIVO-QIGONG®, TASON 1 HARJOITUKSET (taso 1 kokonaan)
Torstaisin 15.9.-13.10. klo 18.10-19.10, yhteensä 5 kertaa

Helsinki: Annankatu 29 B, sali 1 (Helsingin aikuisopiston tilat)

Kertaamme fil.tri Helena Hallenbergin kehittämän AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® tason 1 harjoitukset. Osallistumisen edellytyksenä on
tason 1 kurssin käyminen kokonaan, ts. kaikki sen 20 osiota. Mukana on sekä liikkeiden ohjausta että koko sarjan keskittynyttä harjoittelua ryhmän kannattelevassa voimassa. Keskittymiskyky kasvaa ja liikkeet uppoavat niin sanotusti selkäytimeen. Lopussa pieni rentoutuminen alustalla. Makuualustat salilla, mukaan oma pyyhe tai liina makuualustan suojaksi, lisäksi mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.).
HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdast
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 110 e, ilmoittaudu viimeistään 15.8. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


AIVO-QIGONG®, TASON 2 KURSSI (taso 2 kokonaan)
Perjantaisin 16.9.-2.12. klo 17.00- 18.30 (ei 21.10.)
, yhteensä 11 kertaa
Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kurssi sopii niille, jotka ovat käyneet aivo-qigongin tason 1 ja harjoittaneet sitä kurssin jälkeenkin, niin että se on hallinnassa. Käy myös kertaukseksi tasoa 2 jo tehneille. Kurssin kuluessa kertaamme myös ykköstasoa.

Tässä fil.tri Helena Hallenbergin kehittämässä sarjassa on ykköstason tapaan aivojen eri alueita aktivoivia qigong-liike- ja hengitysharjoituksia, aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä sekä hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia. Rentoutuminen tunnin alussa ja lopussa alustoilla.
HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi. Ota yhteys opettajaan ennen kurssia, jos oma terveydentila herättää kysymyksiä.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 250 e, ilmoittaudu viimeistään 1.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


MIELENRAUHAA QIGONGISTA

Keskiviikkoisin 21.9.-2.11. (ei 19.10.) klo 17.30-18.45
, yhteensä 6 kertaa
TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Haemme sisäistä rauhaa lempeistä liikkeistä, rauhoittavasta itsehieronnasta, meditaatiosta ja rentoutumisesta. Harjoitukset eivät hikoiluta eivätkä juurikaan nosta sykettä, joten ne sopivat kaikenkuntoisille. Teemme osia Helena Hallenbergin koostamista
huomen qigong -sarjoista sekä muita harjoituksia. Sopii kaikille jotakin qigong-muotoa jonkin verran harjoitelleille ja erityisesti sinulle, jota vaivaavat levottomuus ja vaikeus saada mieltä asettumaan tai unettomuus. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 96 e, ilmoittaudu viimeistään 7.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


LOKAKUU 2022


AIVO-QIGONG®, TASON 3 HARJOITUKSET
Torstaisin 27.10.-8.12. klo 17.00-18.30, yhteensä 7 kertaa

Helsinki: Annankatu 29 B, sali 1 (Helsingin aikuisopiston tilat)

Kurssi on niille, jotka ovat aiemmin osallistuneet aivo-qigongin kolmostason kurssille tai harjoituksiin. Keskitymme liikkeiden sisäistämiseen ja omaan virtaavuuden kokemukseen. Liikkeissä korostuvat hitaus, useat toistot, hengitys ja meditatiivisuus, jotka ravitsevat ja rentouttavat aivoja ja koko hermostoa. Mahdollisuus keskittyä kunkin omiin kysymyksiin, ja tietoa myös sarjan taustasta ja teoriasta. Makuualustat salilla, mukaan oma pyyhe tai liina makuualustan suojaksi.

Muistahan, että aivo-qigong® ei ole kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 180 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 14.9. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


MARRASKUU 2022

HYVINVOINTIPÄIVÄ
Lauantai 12.11. klo 10.30-14.30

Helsinki: Studio Manipura, Salomonkatu 19 (Kamppi)

Kehon ja mielen hyvinvointia tukeva päivä sisältää vanhojen kiinalaisten oppineiden kehittämiä jännitystä purkavia venytyksiä ja kevyitä liikkeitä, hengitysharjoituksia ja lempeää itsehierontaa. Harjoitukset tehdään aina itseä kuunnellen. Rentoudumme välillä ja toki pidämme pienen ruokatauon. Lopussa pitkä rentoutuminen. Aiempi kokemus jostakin kiinalaisesta lajista (taiji, qigong tms.) on hyödyksi, muttei välttämätön. Luethan harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET ja ilmoita aina mahdollisista muutoksista terveydentilassasi.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 60 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 31.10. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.


MEDITATIIVISTA QIGONGIA JOULUN ALLA
Keskiviikkoisin 23.11.-7.12. klo 18.00-18.50
, yhteensä 3 kertaa
TOTEUTETAAN ETÄOPETUKSENA ZOOMISSA

Qigongin meditatiivisten liike-, hengitys- ja keskittymisharjoitusten kautta haetaan oman mielen hiljaista kohtaa, jossa on hyvä levätä ja rauhoittua jouluun. Sopii kaikille qigongin harrastajille tasosta riippumatta, myös vasta-alkajille. Lue kuitenkin harjoittelun rajoitukset kohdasta
OHJEET.

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 40 e, ilmoittaudu viimeistään 9.11. (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, puh. 0405917895, huomen@kolumbus.fi.

© Helena Hallenberg 2022
Huomen / Helena Hallenberg ● 0405917895 ●
huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net