logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONG"Vain levollinen ja iloinen mieli voi tuottaa terveen kehon, ja siksi on
vältettävä tunnekuohuja ja murehtimista."

puistoHelena Hallenberg: Elämän portti


KURSSIT  2021Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kurssin järjestäjän mukaan. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta.

Lue OHJEET qigong-harjoituksiin valmistautumisesta.

Alaikäraja kaikille kursseilleni on 18 vuotta.


 

Lue lisää aivo-qigongista ja sen tasoista tästä
 
huom.  kurssimuutokset mahdollisia koronapandemian  vuoksi 
   

MAALIS-HUHTIKUU 2021
QIGONGIN PERUSHARJOITUKSIA (huomen qigong
Torstaisin
14.1.-6.5.2021 17.30-18.45 (HUOM. ei kiirastorstaina 1.4.), yht. 15 kertaa
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Seisten tehtäviä rauhallisia, keveitä ja rentouttavia harjoituksia. Teemme Helena Hallenbergin koostaman huomen qigong™ -sarjan ensimmäistä osaa, joka sisältää qigongin perusasioita, ja osallistujista riippuen myös toista osaa. Sopii kaikille jotakin qigong-muotoa aiemmin harjoitelleille, jotka tahtovat hioa perusasioita - aina kun on mahdollisuus löytää uusia näkökulmia tuttuihinkin asioihin. Sopii hyvin myös syksyn etäopetukseen osallistuneille. Mukaan oma makuualusta (pyyhekin käy), mukavat vaatteet ja joustavat, liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (liukastumisvaaran vuoksi ei pelkkiä villasukkia tms.). Lue maksu- ym. OHJEET.

Käytän Zoom-ohjelmaa, joka on sinulle ilmainen. Oppitunnin pituus on 75 minuuttia. Mikrofoni- ja webbikamerayhteys suotava, jotta yhteys toimii myös niin päin, että näen ja kuulen sinut. Ohjeet Zoomin asentamiseksi ja käyttöön ottamiseksi:
https://www.ok-sivis.fi/jasenpalvelut/verkkokoulutus/zoom-ohje-osallistujille.html

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 
Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.


MAALIS-HUHTIKUU

 

AIVO-QIGONG® TASO 1, KERTAUSKURSSI
Keskiviikkoisin 10.3.-7.4.2021 klo
17.00-17.45 (yht. 5 kertaa)
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kertaamme intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämien AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoitusten tason 1. Niillä aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.

Ei sovi aloittelijoille. Kertaamme tason 1, eli kurssi edellyttää tason 1 kurssin käymistä.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

Käytän Zoom-ohjelmaa, joka on sinulle ilmainen. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Mikrofoni- ja webbikamerayhteys suotava, jotta yhteys toimii myös niin päin, että näen ja kuulen sinut. Ohjeet Zoomin asentamiseksi ja käyttöön ottamiseksi:https://www.ok-sivis.fi/jasenpalvelut/verkkokoulutus/zoom-ohje-osallistujille.html

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg
Ilmoittautuminen ja maksu: 55 e, sitova ilmoittautuminen viimeistään 7.3.2021 (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi, 040 5917895.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.


AIVO-QIGONG® TASO 2, KERTAUSKURSSI
Keskiviikkoisin 10.3.-7.4.2021 18.00-19.00 (yht. 5 kertaa)
TOTEUTETETAAN ZOOM-ETÄOPETUKSENA

Kertaamme intensiivisesti fil.tri Helena Hallenbergin kehittämien AIVO QIGONG – BRAIN QIGONG® -harjoitusten tason 2. Niillä aivojen verenkierto vilkastuu, hapensaanti paranee ja aivot saavat uutta virtaa. Seisten tehtävät harjoitukset parantavat myös koordinaatiota ja tasapainoa sekä kirkastavat ja rauhoittavat mieltä.

Ei sovi aloittelijoille. Kertaamme tason 2, eli kurssi edellyttää sekä tason 1 että tason 2 kurssien käymistä. Lopussa rentoudutaan makuualustalla.

HUOM. AIVO-QIGONG® edellyttää kehon normaalia liikkuvuutta muttei huippukuntoa. Se ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä kurssilla hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.

Käytän Zoom-ohjelmaa, joka on sinulle ilmainen. Oppitunnin pituus on 60 minuuttia. Mikrofoni- ja webbikamerayhteys suotava, jotta yhteys toimii myös niin päin, että näen ja kuulen sinut. Ohjeet Zoomin asentamiseksi ja käyttöön ottamiseksi:https://www.ok-sivis.fi/jasenpalvelut/verkkokoulutus/zoom-ohje-osallistujille.html

Ilmoittautuminen ja maksu: 60 e,
sitova ilmoittautuminen viimeistään 7.3.2021 (muista antaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi): Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi, 040 5917895.  Saat laskun ilmoittauduttuasi. Ei mahdollisuutta osallistua kertamaksulla.
TOUKOKUU 2021


AIVOJEN HYVINVOINTIPÄIVÄ
Perjantai 21.5. klo 10-16
Helsingin seudun kesäyliopisto: Vilhovuorenkatu 12 (Sörnäinen), koulutustila

Tule saamaan virikkeitä aivoterveydestäsi huolehtimiseen. Päivän aikana teemme Aivo-qigong® - ja muita harjoituksia. 
Fil.tri Helena Hallenbergin kehittämä Aivo-qigong –Brain Qigong® –menetelmä perustuu vanhaan kiinalaiseen viisauteen ja uusimpaan aivotutkimukseen. Sen harjoitusten tarkoitus on aktivoida aivojen kaikkia alueita, jolloin verenkierto aivoissa vilkastuu ja aivojen hapensaanti paranee. Harjoituksilla parannetaan myös koordinaatiota ja tasapainoa. Aivoja stimuloiva hieronta ja mielikuvaharjoitukset kirkastavat ja rauhoittavat mieltä. 
Kurssi sisältää:

- aivojen eri alueita aktivoivia liike- ja hengitysharjoituksia
- aivoja stimuloivien akupisteiden käsittelyä
- meditaatioharjoituksia eli hiljaisuudessa tehtäviä mielikuva- ja keskittymisharjoituksia
- pieniä tietoiskuja aivoista

Kurssi on tarkoitettu perusterveille aikuisille eikä edellytä ennakkotietoja. Se sisältää liikuntaosuuksia, jotka edellyttävät kehon normaalia liikkuvuutta (taivutuksia, yhdellä jalalla seisomista ja käsien nostamista pään yläpuolelle).
Huom
. Kurssi ei ole terapiaa eikä kuntoutusta, eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja.
Mahdollisista vaivoista on hyvä kertoa kouluttajalle etukäteen.

Mukaan kurssille liikkumiseen sopivat, kiristämättömät vaatteet (myös lämmintä päällepantavaa rentoutumisharjoituksiin), liukumattomat sisäjumppatossut tai jarrusukat (ei paljain jaloin), makuualusta sekä kevyttä evästä ja juotavaa.

Järjestäjä: Helsingin kesäyliopisto
Hinta ja ilmoittautuminen: 90 e, 11.5. mennessä tästä.

Lisätietoja: Helena Hallenberg, 040 5917895, huomen@kolumbus.fi, www.huomen.fiKESÄKUU 2021MEDITATIVISTA QIGONGIA
Torstai-sunnuntai 17.-20.6.2021
Turun saaristo: Seilin saari

Oman kehon ja mielen kohtaamista rauhoittavissa saaristomaisemissa. Teemme keskittyneessä hiljaisuudessa pehmeitä venytteleviä liikkeitä sekä hengitys- ja meditaatioharjoituksia, jotka avaavat kehon ja mielen jumittumia. Vanha kiinalainen qigong auttaa löytämään uusia oivalluksia niiden yhteydestä. Kurssi sopii etenkin qigongia tai muita hitaita lajeja (esim. taiji, jooga) aiemmin harrastaneille. Alaikäraja kurssille on 18 vuotta.

Kurssin runkona ovat aamuiset hiljaiset harjoitukset, joita syvennetään päivän mittaan. Harjoittelemme mahdollisuuksien mukaan ulkona, mutta myös väljissä sisätiloissa pääosin seisten, mutta myös istuen ja alustalla rentoutuen. Järjestetyn ohjelman lisäksi aikaa jää myös itselle. Osallistujat saavat ohjeita harjoituksiin, joita voi tehdä, kun liikkuu omassa rauhassaan saaren luonnossa. Sauna ja uinti kruunaavat meditatiivisen kokemuksen.

Kurssiin kuuluu myös 1,5 h opastettu kierros, jossa kuulemme saaren kiinnostavasta historiasta spitaalisten saarena, mielisairaalana ja Saaristomeren tutkimuslaitoksen paikkana. Pääsemme samalla tutustumaan 1733 rakennettuun puukirkkoon. Saarella on myös ravintola-kahvila. Lisätietoja paikasta: www.visitseili.fi

Seiliin lähdemme torstaina Turusta Aurajoen rannalta (osoite Läntinen rantakatu 37, kävely Rautatieasemalta vie n. 25 minuuttia). Yhteysalus M/s Norrskär lähtee klo 10.00 ja Seiliin saavumme 11.45. Pääsemme heti buffetlounaalle klo 12 alkaen. Päätöspäivänä sunnuntaina lähtö Seilistä klo 16.30 yhteysalus M/s Norrskärillä ja saapuminen Turkuun lähtöpaikkaan klo 18.15.  Mukaan kesämielen lisäksi liikuntaan sopivat varusteet (myös sisä- ja ulkoliikuntajalkineet), säänmukaiset muut vetimet (hellehattu / sadevarusteet, lämpimiä vaatteita), makuualusta (paksu pyyhe tai huopakin käy) ja uima-asu.

Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. Matkoista Turun lauttarantaan jokainen vastaa itse. Koko ohjelma ja muut ohjeet lähetetään kurssin varmistuttua (27.4 jälkeen). Muualta Turkuun tuleva, varaa matkasi Turkuun vasta kun olet saanut vahvistuksen kurssin toteutumisesta.

Kurssihintaan kuuluu:
- matkat yhteysaluksella Turusta Seiliin ja takaisin
- kurssin opetus ohjelman mukaan
- majoitus 3 yötä 2 hh, sis. lakanat ja pyyhkeet (1 hh lisämaksusta 105 e / koko aika)
- täysihoito: aamiaiset, buffetlounaat (sis. salaattipöytä, lämmin ruoka, kahvi) ja kotiruokaillalliset
- yhteinen saunavuoro torstaina ja perjantaina, kurssilaisten oma yksityinen vuoro lauantai-iltana
- opastettu saarikierros ja käynti Seilin historiallisessa kirkossa

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg (ilmoittautuminen ja opetus) ja Visit Seili / Rederi AB Vitharun
Ilmoittautuminen ja hinta: 598 e, sitova ilmoittautuminen 19.4. mennessä: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla minulle mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista HUOM. Kurssi toteutetaan vain, mikäli sille osallistuu vähintään 10 henkeä.
Lisätiedot: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi, puh. 0405917895.HEINÄKUU 2021


QIGONG-HARJOITUKSILLA ELINVOIMAA JA TASAPAINOA
Maanantai-sunnuntai 5.-11.7.2021 
(5.7. ja 11.7. matkapäiviä)
Viro: Rakvere

Teemme liike-, hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. Liikkeet ovat rauhallisia ja pehmeitä ja tehdään oman kunnon mukaan pääosin seisten, mutta myös makuulla sekä istuen joko alustalla tai tuolilla. Käymme läpi qigongin klassikkoa, kahdeksan brokadisilkin harjoitusta (baduanjin). Lisäksi venyttelemme ja rentoudumme omaan kehoon tutustuen. Pääpaino on harjoitusten tekemisessä ja kokemisessa, ei teoriassa.

Harjoittelemme pääosin ryhmässä, jossa kouluttaja ohjaa yli 30 vuoden kokemuksella myös yksilöllisesti kunkin tarpeiden mukaan. Kurssi sopii sekä ensikertalaisille että qigongiin jo tutustuneille. Myös pidempään harrastaneet saavat uusia näkökulmia. Ennakkotietoja ei tarvita. Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Harjoittelemme viihtyisissä sisätiloissa Gustavi Majassa, osoitteessa Pikk 28, mutta sään salliessa myös ulkona. 

Qigong-harjoituksia on n. 4 tuntia päivässä, joten aikaa jää myös omaan lepoon ja virkistäytymiseen. Noin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva Rakvere tukee ilmapiiriltään kurssin rauhallista rytmiä. Opetus- ja majoituspaikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Kurssiin kuuluu lisäksi yksi kylpyläkäynti, tutustuminen Lahemaan kansallispuistossa sijaitseviin historiallisiin kartanoihin (Sagadi ja Palmse) upeine puistoineen ja lounas Vihulan kartanossa sekä yhteinen päätösillallinen. Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan).

Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. 

Järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg ja  OÜ KS Koolitus, joka vastaa ilmoittautumis-, matka- ja majoitusjärjestelyistä.
Ilmoittautuminen ja maksu:
492 e (sisältää mainitun opetuksen ja ohjelman), 1.6. mennessä (voit samalla halutessasi varata haluamasi majoituksen ja matkat) https://www.kurssille.com/courses/qigong/
HUOM. Mukaan mahtuu vain 10 nopeinta varaajaa.

Lisätietoa qigongista: www.huomen.net
Lisätietoa kylpylästä:
http://www.aqvahotels.ee/fi
Lisätietoa kartanoista:
www.palmse.ee, www.vihulamanor.com ja www.sagadi.eeKEHOTUNTEMUSTA QIGONGISTA 
Maanantai-torstai 19.-22.7.2021
Kemiönsaari: Labbnäs Semesterhem, Labbnäsintie 66, Dragsfjärd

Lyhytkurssi sopii qigongiin vasta tutustuville tai sitä jonkin verran tehneille. 

Qigong (käytöstä jäänyt kirjoitustapa chi kung) on vanha kiinalainen terveydenhoitomenetelmä, jonka lempeät harjoitukset tehdään seisten keskittyneessä hiljaisuudessa ja useaan kertaan toistaen, jolloin niin keho kuin mielikin saavat tilaa rauhoittua. Teemme harjoituksia mahdollisimman paljon ulkona (mm. joka aamu ennen aamiaista) sekä myös sisätiloissa liiterissä.

Hidasrytminen syventyminen qigongin perusliikkeisiin ja qigongin tapaan tehdä liikkeitä lisää omaa kehotuntemusta. Hienovaraisia kehotuntemus- ja rentoutumisharjoituksia tehdään seisten, istuen ja makuulla. Teemme myös itsehierontaa. Ohjaaja antaa haluttaessa yksilöllisiä akupunktiohoitoja ja terveyskonsultaatiota (eivät sisälly kurssihintaan). Alaikäraja kurssille on 18 vuotta. Kurssinjärjestäjä ei ole vakuuttanut kurssilaisia, joten jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan. 

Paikkana on Kemiönsaaressa sijaitseva vanha pappila, jossa toimii nykyisin Labbnäsin lomakoti. Perille pääsee omalla autolla tai bussilla n. 700 metrin päähän. Hyvää oloa lisäävät Marttojen kattamat herkulliset kala-kasvisateriat sekä mahdollisuus uida ja saunoa joka ilta. Mukaan kesämielen lisäksi liikuntaan sopivat varusteet (myös sisä- ja ulkoliikuntajalkineet), säänmukaiset muut vetimet (hellehattu / sadevarusteet), makuualusta (paksu pyyhekin käy) ja uima-asu. Lisätietoja paikasta: www.labbnas.fi

Kurssi alkaa maanantaina majoittumisella klo 14 alkaen, ja klo 15.30 on iltapäiväkahvit, jonka jälleen alkaa varsinainen opetusosuus. Kurssi päättyy torstaina lounaaseen, joka alkaa klo 12.30 (huoneiden luovutus torstaina klo 12.00).

Kurssin järjestäjä: Huomen/Helena Hallenberg ja Labbnäs semesterhem, joka vastaa majoitusjärjestelyistä.
Hinta ja ilmoittautuminen: 520 e, sitova ilmoittautuminen 24.5. mennessä: Helena Hallenberg, huomen@kolumbus.fi. Hintaan kuluu majoitus (1 hh), täysihoito, saunat ja opetus. Anna sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ja ilmoita samalla minulle mahdollisista ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista.  HUOM. Kurssille voidaan ottaa korkeintaan 15 henkeä.©Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net