logo

HUOMEN / HELENA HALLENBERG

KIINALAINEN TERVEYDENHOITO

AKUPUNKTIO, QIGONGOHJEET JA MAKSUEHDOT   


OHJEITA ENNEN VASTAANOTOLLE TULOA

Älä tule vastaanotolle liian nälkäisenä tai juuri syöneenä. Ateriasta tulisi olla kulunut mielellään vähintään puoli tuntia. Muistathan nauttia kuitenkin nesteitä hyvissä ajoin ennen hoitoa. 

Jos sinulla on flunssan oireita kuten kuumetta, kurkkukipua, yskää tai nuhaa, jää kotiin.
 

Tarkastelen kieltäsi terveydentilasi toteamiseksi. Vältä siis nauttimasta ennen tuloasi mitään mikä värjää kielen (esim. kahvia, kolajuomia, appelsiinia, mustikoita, punajuurta, maitotuotteita, mustia makeisia tai pastilleja). Älä myöskään harjaa tai puhdista kieltäsi.

Vältä
voimakkaasti tuoksuvaa kosmetiikkaa, sillä myös nenä on työvälineeni.

Pukeudu mukaviin vaatteisiin jotka on helppo riisua tai rullata ylös.

On hyvä jos voit heti hoidon jälkeen ottaa rauhallisesti, sillä saatat olla väsynyt. Lämpimiä nesteitä on hyvä nauttia. Vältä alkoholia, liikaa ponnistelua ja raskasta liikuntaa samana päivänä. Moksakäsittely ei sovi joillekin allergikoille. Lisäohjeita saat hoitotilanteessa.

Hoidan vain aikuisia eli 18 vuotta täyttäneitä.


OHJEITA QIGONG-HARJOITUKSIIN

Älä tule harjoituksiin liian nälkäisenä tai juuri syöneenä. Ateriasta tulisi olla kulunut vähintään tunti ennen harjoittelua. Vältä piristeiden kuten kahvin ja kolajuomien nauttimista ennen harjoituksia. Vettä kannattaa juoda n. tunti ennen harjoituksia, ei niiden aikana.

Älä tule tunnille, jos sinulla on flunssan oireita kuten kuumetta, kurkkukipua, yskää tai nuhaa tai poskiontelotulehdus.

Pue qigong-harjoituksiin joustavat vaatteet kuten verryttely- tai college-asu tms. (ei hametta, farkkuja tai vöitä). Vältä turhia koruja, hiuskoristeita tai vahvoja hajusteita. Itsehierontaa varten kynsien on hyvä olla lyhyiksi leikatut.

Jalkaan  joustavapohjaiset, liukumattomat sisätossut, esimerkiksi kangas-, jumppa- tai sisäpelitossut tai tennarit. Nilkan ja jalkapohjan on päästävä taipumaan ja liikkumaan vapaasti. Paljaat jalat, pelkät sukat tai villasukat, jäykät lenkkarit, varvastossut tai muut helposti irtoavat jalkineet eivät sovi. Mikäli jalkineiden käyttö on jostain syystä täysin mahdotonta, voit käyttää paksuja  jarrusukkia.

Nenäliinat voivat myös olla tarpeen, sillä limaa saattaa poistua. 


Alaikäraja kursseilleni ja qigong-yksityisohjaukseen on 18 vuotta.

Vaikka qigong on periaatteessa turvallista, huolehdithan
itse omasta vakuutusturvastasi (esim. vapaa-ajan tapaturmavakuutus), sillä harjoittelu tapahtuu viime kädessä omalla vastuullasi.

Milloin qigongia ei pidä harjoitella

Useimmat krooniset sairaudet tai esimerkiksi tekonivelet eivät ole este harjoittelulle. On kuitenkin hyvä kertoa etukäteen mahdollisista vaivoista kuten esimerkiksi korkeasta tai matalasta verenpaineesta, huimauksesta tai pyörtymistaipumuksesta, samaten raskaudesta.

Qigongia ei tule tehdä jos olet akuutissa sairausvaiheessa (esim. iskias tai nivelkivut oireilevat pahasti) tai sinulla on tukkoinen nenä, flunssa, krapula, kuume, tulehdus tai ripuli tai jos sinulle on juuri tehty jokin lääketieteellinen toimenpide, esim. hampaan poisto.  Suojellaksesi omaa ja muiden terveyttä älä tule harjoituksiin flunssaisena tai mikäli kuumeesta on kulunut vähemmän kuin kolme päivää. Pidätän itselläni oikeuden estää sairasta henkilöä osallistumasta harjoituksiin. Kurssimaksua ei tällöin palauteta.

HUOM. Aivo-qigongiin® osallistuvilta edellytetään kohtuukuntoa, joten se ei sovi liikuntaesteisille. Liikkeet tehdään pääosin seisten (myös yhdellä jalalla seisten),  ja käsiä nostetaan pään yläpuolelle. 

Aivo-qigong ei ole terapiaa eikä kuntoutusta eikä sillä hoideta sairauksia tai niiden jälkitiloja. Se ei sovellu, mikäli sairastat glaukoomaa tai vakavaa mielenterveyden häiriötä tai sinulla on kehityshäiriö, esim. cp-syndrooma. Ota yhteyttä ennen kurssiin osallistumista, mikäli sinulla on ollut pään alueen trauma, aivoverenvuoto tai aivoinfarkti tai sairastat jotakin neurologista tai sydänsairautta.

VARATUN HOITOAJAN MAKSAMINEN JA PERUUTUS

Hoidoissa ja yksityisohjauksessa maksuna käy vain käteinen.  HINNASTOON.

Ilmoitathan aina esteestä. Edellisenä päivänä viimeistään klo 12 perutusta hoitoajasta en veloita, mutta jos peruutus tapahtuu
tätä myöhemmin tai aikaa ei peruta ollenkaan, veloitan hinnan täysimääräisenä syystä riippumatta. Peruutus tulee tehdä joko sähköpostitse tai tekstiviestinä.

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE SEKÄ  MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautumiskäytäntö vaihtelee kursseittain. Tarkista ohjeet kunkin kurssin kohdalta. Muiden kurssinjärjestäjien kuin Helena Hallenbergin maksu- ja perutuusehdot löydät niiden omilta kotisivuilta.

Mikäli kurssille ilmoittaudutaan suoraan  Helena Hallenbergille, lähetä haluamasi kurssin nimi ja ajankohta sekä yhteystietosi eli nimi, sähköpostiosoite ja kännykkänumero joko sähköpostitse huomen@kolumbus.fi tai tekstiviestinä 040 5917895. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voit milloin vain. Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle.

Jos kurssi maksetaan  etukäteen eikä
käteisellä paikan päällä, saat ilmoittauduttuasi laskun sähköpostiosoitteeseesi. Kurssimaksu on maksettava eräpäivään mennessä.

Kurssin varmistuttua (ilmoittautumisajan päätyttyä) lähetän tästä tiedon sekä lisäohjeita.
Käytän yhteystietojasi vain kurssi-informaation välittämiseen enkä anna tietoja eteenpäin.

Peruutusehdot Helena Hallenbergin järjestämillä kursseilla (huomaa että muilla kurssinjärjestäjillä on omat peruutusehtonsa):

Ilmoittautuminen on sitova, ja peruutus on tehtävä viipymättä. Peruutuspäiväksi lasketaan se päivä, jolloin olen saanut kirjallisen tiedon peruutuksesta joko tekstiviestinä tai sähköpostilla ja kuitannut sen saaduksi. 
Jos perut osallistumisesi ennen peruutuspäivää, joka kerrotaan saamassasi ilmoittautumisvahvistuksessa,  palautan  jo maksamasi  kurssimaksun kokonaisuudessaan.
Jos perut osallistumisesi tätä myöhemmin,
mutta ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, veloitan käsittelykuluina 20 % kurssin hinnasta, kuitenkin vähintään 20 euroa.
Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista ja peruuttamatta jättämisestä veloitan koko kurssin hinnan syystä riippumatta. 
Huomaa että saapumatta jättäminen ei ole peruutus. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia. 

Huomaa, että etenkin pitkillä kursseilla peruutusehdot voivat poiketa edellä esitetyistä. Saat kurssikohtaiset peruutusehdot aina ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

Tilauskurssien maksu- ja peruutusehdot sovitaan kurssia tilattaessa.

Maksamasi kurssimaksu palautetaan vain jos

a. perut ilmoittautumisesi ennen peruutuspäivää, joka kerrotaan saamassasi ilmoittautumisvahvistuksessa, tai
b. jos kurssi ei toteudu, tai
c. jos et voi osallistua kurssille kurssinjärjestäjän tekemien muutosten takia (esim. kurssiajan muutos)

Tällaisissa tapauksissa maksu palautetaan kokonaisuudessaan ilmoittamallesi tilille.

© Helena Hallenberg 2012

Huomen / Helena Hallenberg ● 040-5917895  ● huomen@kolumbus.fi ● www.huomen.net